Usposabljanje SD1

Olimpijska plamenica prispela na Japonsko

Olimpijska plamenica prispela na Japonsko
Olimpijski ogenj je danes prispel na Japonsko. V strogo varovanih razmerah in ob zgolj peščici povabljenih so ga organizatorji olimpijskih iger v Tokiu sprejeli v vojaški bazi Matsushima severno od glavnega mesta, ki je bila središče opustošenja leta 2011 po katastrofalnem potresu in cunamiju.
Olimpijska plamenica bo 26. marca začela 121-dnevno potovanje po Japonski, ki pa bo zaradi preprečevanja širjenja okužb z novim koronavirusom potekalo močno okrnjeno. Organizatorji so sporočili, da bodo glavno skrb namenili zdravju nosilcev plamenice, hkrati pa pozvali gledalce ob poti, da se ne zbirajo v večjih skupinah.

Olimpijski ogenj sta ob prihodu iz letala prevzela nekdanja japonska olimpijca Saori Yoshida in Tadahiro Nomura ter z njim prižgala japonsko plamenico v obliki češnjevega cveta. Vodja organizacijskega odbora iger Yoshiro Moti je ob tem dejal, da upa, da bo ogenj pregnal virus sars-cov-2 ter bil navdih in upanje prebivalcem Japonske.

Olimpijske igre bi se morala začeti 24. julija, vendar je njihova izvedba zaradi virusa, ki je po svetu zahteval že skoraj 10.000 žrtev, iz dneva v dan bolj vprašljiva.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji