Mercator kot gesto zahvale dostavlja malice vstopnim centrom

Mercator kot gesto zahvale dostavlja malice vstopnim centrom
Mercator je danes začel z dnevno dostavo malic na šestnajst vstopnih centrov za odvzem brisa, ki so namenjeni testiranju na okužbo z virusom COVID-19. Obroki hrane so namenjeni zdravnikom in zaposlenim v zdravstveni negi, ki v teh centrih po vsej Sloveniji izvajajo odvzeme brisov za testiranje. Dnevno bo razdeljenih več kot 250 obrokov.
Zdravstveno osebje pa se bo poleg  okusnih obrokov hrane razveselilo tudi dobrih želja in zahval, ki jih mnogi ljudje iz vse Slovenije namenjajo junakinjam in junakom v prvih vrstah boja proti epidemiji.

Predsednik uprave družbe Mercator Tomislav Čizmić ob dostavi prvih obrokov za zaposlene na vstopnih centrih poudaril: »Svetovna epidemija je temeljito prevetrila naša razmišljanja in pokazala resnični pomen solidarnosti, medsebojne pomoči, lokalne prisotnosti, povezanosti in razumevanja lokalnih skupnosti. Mercator s svojimi temeljnimi vrednotami in dejanji izpolnjuje svoje poslanstvo – preskrbo prebivalstva ter ključnih institucij države. Zahvaljujem se svojim sodelavkam in sodelavcem, ki to uresničujejo. Posebna zahvala pa gre tokrat zdravnikom, zdravstvenemu osebju, tehnikom in koordinatorjem, vsem, ki skrbijo za delovanje vstopnih centrov. Zaradi njih se počutimo bolj varne.« 
 
Dostava okusnih mesnih in vegetarijanskih jedi ter raznovrstnih hranljivih žitnih in zelenjavnih prilog za zdravstveno osebje na vstopnih centrih je nadaljevanje Mercatorjeve pobude Minute za junake, v okviru katere je družba pretekli teden darovala več kot 30 ton hrane in higienskih izdelkov za socialno ogrožene družine. Mercator bo tudi nekaterim drugim skupinam, ki so zdaj najbolj izpostavljene v boju proti epidemiji korona virusa, tudi v prihodnje stal ob strani in se jim za njihovo delo vsaj z gesto zahvalil. S svojo zahvalo in besedami spodbude, ki v teh časih veliko pomenijo, pa se lahko pridruži vsakdo  prek Mercatorjeve Facebook skupine M soseska z oznako #minutezajunake.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji