OKS-ZŠZ bo zaradi epidemije COVID-19 tradicionalne olimpijske kampe kandidatov za nastop na OI Tokio 2020 izpeljal v virtualni obliki.

OKS-ZŠZ  bo zaradi epidemije COVID-19 tradicionalne olimpijske kampe kandidatov za nastop na OI Tokio 2020 izpeljal v virtualni obliki.
Danes je bilo na vrsti prvo tako srečanje na katerem je bilo prisotnih več kot 40 športnikov in trenerjev, ki se pripravljajo za OI v naslednjem letu. Današnja uvodna tema je bila povezana s športnimi informacijami, projektom, kvalifikacijskim sistemom ipd., saj smo še vedno vsi v pričakovanju dodatnih informacij, kako bodo zadeve potekale naprej do iger.
V sklopu podpore športnikom je bila predstavljena podpora Olimpijskega kariernega centra za športnike in Komisije športnikov. OKS-ZŠZ za športnike pripravlja vsebine, ki so dostopne na spletne strani in zavihku Športnik 365. Športnikom so bile podrobno predstavljene usmeritve MOK, ki temeljijo na Olimpijski agendi ter MOK Komisije športnikov. Predstavljene so bile vsebine, ki so dosegljive na spletni strani Athlete 365 ter način obveščanja športnikov. Na spletni strani Athlete365 MOK, v sodelovanju s Komisijo športnikov ažurno objavlja aktualne vsebine za vrhunske športnike. Glede na trenutno izjemno zahtevno situacijo v kateri se nahajamo, je MOK aktivno pristopil k informiranju in obveščanju športnikov, z različnimi usmeritvami, strokovnimi mnenji, povezavami, zgodbami športnikov, ki jih redno objavlja na Athlete365. Trenutno so najbolj aktualne vsebine o prestavitvi Olimpijskih iger, informacijah Komisije športnikov MOK in psihološke priprave ter dobrega počutja športnikov v času pandemije in priprav na Olimpijske igre. Pri prenosu strateških usmeritev in smernic MOK na nacionalno raven je pomembna vključenost vrhunskih športnikov in olimpijcev.

OKS-ZŠZ je po zgledu MOK v času pandemije in epidemije COVID-19, za športnike pripravil posamezna gradiva in povezave na dodatne informacije, ki so lahko koristne predvsem v času epidemije, hkrati pa tudi v drugih podobnih situacijah. Informacije pokrivajo področja: športna psihologija, športna prehrana, pomen Covid-19 za pljuča, študij na daljavo in prilagojene oblike študija za športnike, ter različne nasvete za vadbo. Pripravili so jih strokovnjaki posameznih področjih na nacionalni ravni. Podrobno je bil predstavljen okvir delovanja Komisije športnikov OKS, ki ima pomembno vlogo pri komunikaciji s športniki. Vid Kavtičnik, kandidat za MOK Komisijo športnikov na OI v Tokiu 2020 je slušateljem predstavil kaj lahko storijo športniki za športnike, tako s sodelovanjem na odločevalni ravni, kot z deljenjem svoje olimpijske izkušnje. Poudarjene so bile tudi olimpijske in športne vrednote tako v času pred, med in po nastopu na Olimpijskih igrah.

Srečanja v sklopu tradicionalnih olimpijskih kampov Olimpijskega komiteja Slovenije bodo sledila še na vsebinah odnosov z javnostmi, marketinga, športne psihologije, zdravstvenega varstva in anti-dopinga.

 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji