Usposabljanje SD1

MOK zaradi prestavitve Tokia podaljšal olimpijske štipendije

MOK zaradi prestavitve Tokia podaljšal olimpijske štipendije
Mednarodni olimpijski komite je po prestavitvi poletnih olimpijskih iger na leto 2021 podaljšal tudi veljavnost olimpijskih štipendij, da se bodo športniki lahko pripravili na igre v Tokiu. Za 1600 športnikov, med njimi je 15 slovenskih, je MOK iz programa solidarnosti namenil dodatnih 52,5 milijona evrov.
MOK želi s svojim programom solidarnosti zagotoviti vsem 205 nacionalnim olimpijskim komitejem, da se bodo lahko udeležili iger v deželi vzhajajočega sonca. Športniki podporo prejemajo že vse od leta 2017.

Med slovenskimi športniki so najbolj znani prejemniki štipendije MOK-a nekdanji svetovni prvak kanuist Benjamin Savšek, zmagovalec prvih evropskih iger telovadec Sašo Bertoncelj, nekdanji evropski prvak v judu Adrian Gomboc, namiznoteniška igralka Alex Galič, daljinska plavalka Špela Perše in nosilec edine slovenske kolajne z evropskih prvenstev v rokoborbi David Habat.

Zdaj bo moral MOK v prihodnjih tednih odgovoriti še na zahtevo nacionalnih olimpijskih komitejev. Vse več je takšnih, ki od Moka zahtevajo pomoč zaradi dodatnih stroškov, ki so nastali s prestavitvijo iger.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji