Usposabljanje SD1

Prvi podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik otvoril prenovljene športne objekte v občini Zagorje

Prvi podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik otvoril prenovljene športne objekte v občini Zagorje
Telovadnica Partizan, ki stoji v centru mesta Zagorje ob Savi je dolga leta propadala. V soboto, 29.8.2020 pa je bil v Zagorju vesel dan za šport saj so otvorili in v uporabo predali del prenovljenih prostorov.
Otvoritvene slovesnosti so se poleg mag. Sodržnika udeležili tudi predstavniki lastnika objekta Športne unije Slovenije, predsednik Dejan Crnek in generalni sekretar Janez Ovsenik ter župan občine Zagorje ob Savi, Matjaž Švagan.

V uvodnem nagovoru predsednika Športnega društva Izlake in Športne zveze Zagorje, Jerneja Kovačiča je bila predstavljena bogata zgodovina objekta, ki so ga prvič odprli leta 1910 in so 17.6.2020 praznovali 110 obletnico. Ob večkratnih prenovah je bila večja prenova v 80 tih letih prejšnjega stoletja narejena s samoprispevkom občanov. Pred leti je bil dogovor med lastnikom in občino neuspešen, zato je objekt sameval. V ŠD Izlake se je pokazala potreba po dodatnih prostorih in s Športno unijo Slovenije je bila sklenjena pet letna pogodba o upravljanju objekta.  S prostovoljnim delom so člani društva očistili okolico, preuredili del prostorov v pritličju in prostore v nadstropju ter tako skupaj v treh letih opravili prek 800 ur prostovoljnega dela. Pri tem se je zahvalil Športni uniji Slovenije, OKS-ZŠZ in občini za vso podporo in pomoč pri realizaciji njihovih prizadevanj.

V uporabo so tako predani prostori male in velike dvorane v nadstropju, pisarna v pritličju in tri pisarne v nadstropju. V eni od pisarn je dobila svoj sedež tudi Športna zveza Zagorje. Gre še za en primer uspešnega sodelovanja različnih deležnikov, ki ga v Športni uniji Slovenije, z nastopom novega vodstva, v korist društev uveljavljajo tudi drugod po Sloveniji. Bogata zapuščina objektov, ki so jih izvorno gradila Sokolska društva pa ponovno služi svojemu izvornemu namenu.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji