Usposabljanje SD1

V okviru Evropskega tedna športa tudi bogato dogajanje za starejše

V okviru Evropskega tedna športa tudi bogato dogajanje za starejše
Aktivni dan starejših je v okviru Evropskega tedna športa prinesel številne dogodke po vsej Sloveniji. Vsem udeležencem so na predavanjih in praktičnih delavnicah posredovali informacije o zdravju, pomenu gibanja, ohranjanju vitalnosti in jim omogočili različne telesne meritve.
Zavedanje, da s staranjem narašča tudi vloga redne telesne dejavnosti za zagotavljanje zdravega in aktivnega življenja v poznejših letih, narašča.  Šport pa ni le gibalna aktivnost, ima namreč tudi izredno močno socialno komponento. »Zato smo v kar 15-ih krajih po vsej Sloveniji danes pripravili Aktivni dan starejših s številnimi dejavnostmi. Pomembno je, da se ljudje v vseh življenjskih obdobjih družijo, povezujejo, spoznavajo in tudi ukvarjajo s športom,« so povedali na Olimpijskem komiteju Sloveniji-Združenju športnih zvez (OKS-ZŠZ).

Dan so začeli z jutranjo vadbo pod okriljem Društva Šola zdravja, nato pa na predavanjih in praktičnih delavnicah starejšim posredovali informacije o zdravju, pomenu gibanja, ohranjanju vitalnosti in jim omogočili različne meritve. »Na podlagi rezultatov testiranj, ki so jih izvedli, so se lahko udeleženci posvetovali s športnim strokovnjakom in ugotovili, v kakšni kondiciji so, obenem pa si začrtali nadaljnjo vadbo,« so dodali na OKS-ZŠZ.
Jutri, 30. septembra, pa se bo športno obarvan teden sklenil v Kopru, in sicer z jesenskim študentskim turnirjem na mivki. Spremljal ga bo pester spremljevalni in zabavni program.
 
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji