Usposabljanje SD1

Vlada imenovala odbor za podeljevanje Bloudkovih priznanj

Vlada imenovala odbor za podeljevanje Bloudkovih priznanj
Slovenska vlada je na današnji dopisni seji imenovala nove člane odbora za podeljevanje Bloudkovih priznanj, so sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Vlada je nov odbor imenovala, ker je dosedanjemu predsedniku ter članom in članicam potekel štiriletni mandat.
Novi predsednik odbora je postal nekdanji vrhunski športnik in alpinist Viki Grošelj, novi člani odbora pa so Drago Balent, Maja Dolenc, Andrea Kovacs, Beno Lapajne, Jože Okoren, Mateja Svet, Janez Vodičar in Jože Zidar.Zakon o Bloudkovih priznanjih določa, da ima odbor za podeljevanje Bloudkovih priznanj predsednika in osem članov, ki jih izmed priznanih športnih delavcev in športnikov imenuje vlada na predlog ministra, pristojnega za šport, so zapisali v izjavi za javnost. izborom članov v zgoraj navedeni sestavi se pokriva področje športa otrok in mladine ter šolskega športa, športne

"Z rekreacije in seveda področje vrhunskega športa. Upoštevano je tudi to, da so cilji, kot so doseganje vrhunskih športnih rezultatov, razvoj športa v Sloveniji nasploh kot tudi osnovni cilj, da postane slovenski narod športna nacija, zapisani v vseh doslej sprejetih strateških dokumentih na področju športa," so še dodali.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji