Usposabljanje SD1

Podelitev Častnih listin Olimpijskega komiteja Slovenije

Podelitev Častnih listin Olimpijskega komiteja Slovenije
V uvodu 14. seje Izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez so bile podeljene Častne listine, najvišja priznanja olimpijskega komiteja Slovenije. Ob 100 letnici olimpizma na slovenskem so visoka priznanja bila podeljena tistim zvezam, ki letos
Častne listine so prejeli Nogometna zveza Slovenije, Plavalna zveza Slovenije, Atletska zveza Slovenije, Konjeniška zveza Slovenije, Kolesarska zveza Slovenije, Avto-moto zveza Slovenije, Smučarska zveza Slovenije, Veslaška zveza Slovenije, Teniška zveza Slovenije, Zveza drsalnih športov Slovenije, Gimnastična zveza Slovenije, Strelska zveza Slovenije, Planinska zveza Slovenije in Sankaška zveza Slovenije.

Ob koncu izredno bogate in uspešne športne kariere sta Častno listino OKS prejela VESNA FABJAN in paralimpijec DARKO ĐURIĆ.
Vesna Fabjan je izjemna smučarska tekačica. ki je zaključila svojo tekmovalno pot. Med njenimi najpomembnejšimi dosežki je bronasta medalja iz zimskih olimpijskih iger Sochi 2014. Na olimpijskih igrah je nastopila tudi v letu 2016 – Torino in 2010 – Vancouver.
Njen najboljši dosežek na Svetovnih prvenstvih je četrto mesto doseženo v Oslu 2011 v prostem šprintu. Na svetovnem pokalu pa je v letu 2010 in v letu 2011 osvojila prvo mesto. Obakrat je to bilo v Rusiji. Poleg tega je stopničke na svetovnih pokalih osvojila še 2- krat.
Vesna je v svoji dolgi tekmovalni karieri osvojila številne odlične dosežke v svetovnih pokalih, bila je tudi svetovna prvakinja v kategoriji do 23 let in ima zmago z Univerzijade v letu 2005. Vesna Fabjan je bila tudi nosilka slovenske zastave na olimpijskih igrah Pjongčang 2018.

Športnik invalid Darko Đurić je na svojem profilu na Facebooku v prvi polovici leta 2020 objavil, da končuje svojo športno pot. "Že nekaj časa je ljudem okoli mene jasno, da nisem srečen. Srečni pa smo, ko delamo 3 stvari, ki nas osrečujejo," je ob tem zapisal ter nadaljeval: « Začutil sem, da plavanje ni več nekaj, s čimer bi bil dodana vrednost družbi. Tudi izbira nekaterih ljudi, ki naj bi me podpirali, pa se je izkazalo, da so jim pomembni le lastne koristi in prihodki, me je pripravila k razmišljanju. Ali naj bom nesrečen pa vendarle nek idol' ali pa srečen in človek, ki lahko odloča o svojem življenju, mogoče v širšem merilu manj cenjen, ampak vsaj dodana vrednost ljudem, ki me obdajajo.« Razmišljanje, ki uokvirja osebnost Darka Đurića in o čemer bi se veljalo zamisliti. Darko Đurič je bil izvrsten plavalec, športnik invalid. Vrhunec njegove tekmovalne kariere je bil leta 2013, ko je v Montrealu postal svetovni prvak na 50m delfin in 100m prosto.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji