Javni natečaj ''Olimpijski plakat Tokio 2020''

Javni natečaj ''Olimpijski plakat Tokio 2020''
Olimpijski komite Slovenije skupaj z velikim sponzorjem olimpijske reprezentance Slovenije, Europlakatom, ter v sodelovanju z Zvezo za šport invalidov Slovenije – Slovenskim paralimpijskim komitejem in Veleposlaništvom Japonske v Sloveniji, objavlja javni natečaj za olimpijski veleplakat (jumbo plakat).
Namen akcije je promovirati šport, olimpizem, olimpijske simbole in vrednote ter krepiti zavedanje predšolskih otrok, šolske in srednješolske mladine o prihajajočih poletnih olimpijskih igrah Tokio 2020, ki bodo med 23.7. in 8.8.2021 in poletnih paralimpijskih igrah Tokio 2020, ki bodo med 25.8. in 6.9.2021

Olimpijski plakat sodi med najbolj prepoznavne simbole olimpijskih iger. Olimpijski plakati so bili izdelani prav za vse olimpijske igre modernega časa - od prvih iger iz leta 1896, ki so potekale v Atenah v Grčiji. Olimpijski plakat upodablja olimpijske simbole, športnike, športe, kulturo gostujoče države in mesta itd.

Pri natečaju Olimpijskega komiteja Slovenije in sponzorja olimpijske reprezentance Slovenije, Europlakata, pa je pomembno, da pustite domišljiji prosto pot in izdelate svoj predlog plakata.

Izbranih 30 plakatov bo nagrajenih z objavami na javnih mestih v velikem formatu. Avtor zmagovalnega plakata pa popelje na ekskurzijo svoj celoti razred.

VEČ O NATEČAJU

PRIJAVNI OBRAZEC

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji