Usposabljanje SD1

Športajmo in berimo: kaj brati, da diši po športu?

Športajmo in berimo: kaj brati, da diši po športu?
Kje se lahko srečata medved in bober? V gozdu, seveda. Ali pa na knjižni polici. Tokrat prinašamo dve knjigi, ki kar kričita po pogovoru.
Za mladino in odrasle:
»Hokej na ledu je le trapasta igra. Posvečamo mu leto za letom, brez pravega upanja, da nam bo sploh kdaj kaj vrnil. Žrtvujemo vse, kar imamo, izgorevamo in krvavimo in jočemo, ob tem pa nam je čisto jasno, da je največ, kar nam ta šport lahko da v zameno, nedoumljivo borno in ničvredno: le nekaj posamičnih trenutkov. Samo to. Toda kaj drugega pa je življenje, hudiča?«

Za otroke:

Nicholas Oldland je za slikanico z naslovom Zaletavi bober prejel leta 2012 nagrado Kanadskega centra za otroško literaturo. Pri založbi Zala, ki je izdala slovenski prevod so zapisali: slikanica o zaletavem bobru je zabavna zgodba z nevsiljivo poanto: premisli, kaj boš delal in kako. Naj bo delo koristno za vse; pazi, da s svojim početjem nazadnje ne boš ogrožal narave, drugih in sebe. Bober je namreč zelo priden, ves čas dela, ampak velikokrat čisto brezglavo. Njegovo vneto in zaletavo delo že ogroža prijatelje in tudi bobra samega. Le kako se bo to končalo? »

VEČ SI PREBERITE TUKAJ

 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji