Usposabljanje SD1

Prvi podpredsednik OKS-ZŠZ mag. Janez Sodržnik na obisku v občinah Osilnica, Kostel in Kočevje

Prvi podpredsednik OKS-ZŠZ mag. Janez Sodržnik na obisku v občinah Osilnica, Kostel in Kočevje
V sredo, 13.1.2021, je prvi podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik z vodjo regijske pisarne OKS-ZŠZ Grosuplje, Andrejem Cevcem obiskal občine Osilnica, Kostel in Kočevje.
Namen obiska je bila seznanitev z aktualnim stanjem na področju športa v občinah, možnostih prilagajanja trenutnim razmeram in dogovoru o sodelovanju v projektu OKS-ZŠZ, Slovenska bakla, ki naj bi pred letošnjimi Poletnimi Olimpijskimi igrami v Tokiu potovala po vsej Sloveniji in na ta način simbolično širila olimpijski duh ter podporo našim športnikom, ki bodo nastopili na igrah.
V občini Osilnica sta se srečala z županjo Alenko Kovač. Osilnica sodi s 375 prebivalci med naše najmanjše občine. V aktualnih razmerah se lahko občina pohvali z uspešnim spopadanjem z epidemijo saj doslej še niso imeli primera okužbe. V občini deluje športno ekološko društvo, ki organizira športne dejavnosti povezane z izjemnimi naravnimi danostmi in možnostmi za aktivno preživljanje prostega časa tako občanov, kot turistov. Za programe športa sicer občina namenja tudi javna sredstva v višini 2.47 € na prebivalca po podatkih Ministrstva za finance za leto 2019.

V sosednji občini Kostel sta se sestala z direktorjem občinske uprave Matjažem Ložarjem. S 646 prebivalci tudi Kostel sodi med manjše občine. V občini delujejo štiri društva, ki tako kot v Osilnici gojijo predvsem športne dejavnosti v naravi. Iz občinskega proračuna njihovo dejavnost podpirajo in ji namenjajo 1.54 € na prebivalca.

V občini Kočevje se jima je pridružil predsednik Športne zveze Kočevje, Alen Potočnik. Sestali so se s podžupanom Gregorjem Koširjem, direktorico občinske uprave Lili Štefanič in višjo svetovalko za kulturo, šport in dejavnost mladih Nino Sambolec.
V občini Kočevje s 15.700 prebivalci deluje kar 66 športnih društev, ki se povezujejo v Občinsko športno zvezo Kočevje. Občina športni dejavnosti občanov namenja 44.86 € na prebivalca za investicije v športne objekte in 43.91 € za športne programe.
Prisotni v vseh občinah so podprli projekt Slovenska bakla in izrazili upanje, da bo »olimpijski duh« pripeval tudi k bolj optimističnim obetom za prihodnost.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji