Predsednik OKS sprejel veleposlanika Japonske v Sloveniji

Predsednik OKS sprejel veleposlanika Japonske v Sloveniji
Danes popoldne se je predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec prvič srečal z novim japonskim veleposlanikom v Sloveniji.
Njegova ekselenca Hiromichi Matsushimi je s sodelavci obiskal sedež krovne športne organizacije saj je osebno želel spoznati človeka, ki je zaslužen za vzorno sodelovanje in povezovanje na področju juda med obema državama. Veleposlanik je prenesel osebne čestitke prejemniku priznanja, ki ga bodo Gabrovcu izročili v času po koronakrizi, japonskega ministira za zunanje zadeve.

Seveda je bil poudarek slovensko-japonskih pogovorov na olimpijskih igrah v Tokiu. Veleposlanik je optimističen; dejal je, da je zaveza japonske vlade in Mednarodnega olimpijskega komiteja, da olimpijske igre letos julija bodo. Japonska medtem išče načine, kako pripraviti igre, ki bodo čim bolj varne, tako za športnike kot za spremljevalce in morebitne gledalce.

Predsednik japonske vlade je v uvodnem govoru današnje seje dejal, da olimpijske igre bodo. Organizacija največjega športnega dogodka je, med drugim, povezana tudi s cepljenjem. V načrtu je, da bo do poletja in začetka iger cepljenih polovica japonskega prebivalstva, kar bo vsekakor pomenilo dodaten plus pred samo organizacijo in prihodom športnikom.

Obisk se je končal z ogledom Slovenskega olimpijskega izobraževalnega centra in obujanja spominov na OI v Tokiu leta 1964.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji