Usposabljanje SD1

Prvi podpredsednik OKS-ZŠZ mag. Janez Sodržnik na obisku v občinah Kobilje, Sveti Jurij ob Ščavnici in Beltinci

Prvi podpredsednik OKS-ZŠZ mag. Janez Sodržnik na obisku v občinah Kobilje, Sveti Jurij ob Ščavnici in Beltinci
Prvi podpredsednik OKS-ZŠZ mag. Janez Sodržnik je skupaj z vodjo regijske pisarne OKS-ZŠZ Moravske Toplice, ki je odgovorna za Pomursko regijo, Brankom Reckom, obiskal župane občin Kobilje, Roberta Ščapa, Sveti Jurij ob Ščavnici, Antona Slano in Beltinci, Marka Viraga.
Na srečanjih so župani predstavili organiziranost športa v njihovih občinah, predvsem pa probleme s katerimi se soočajo pri organizaciji in izvedbi športne dejavnosti v svojih okoljih v času epidemije.

Mag. Janez Sodržnik jim je predstavil delovanje OKS-ZŠZ, in njegovega drugega stebra, športa za vse in športa na lokalni ravni ter tudi projekte, ki jih ta izvaja. Z Brankom Reckom sta jim predstavila delovanje in poslanstvo regijskih pisarn OKS-ZŠZ.
Župani so izrazili zadovoljstvo s podporo, ki jim jo nudi Regijska pisarna OKS-ZŠZ Moravske Toplice, saj je ta edina, ki društvom v občinah, ki po večini s svojimi programi niso vključena v programe Nacionalnih panožnih športnih zvez, nudi vso potrebno podporo in informacije pomembne za njihovo delovanje. Obenem je opora in partner tudi občinam pri sprejemanju pomembnih odločitev za spodbujanje in razvoj vseh pojavnih oblika telesne dejavnosti in športa v občinah.

Povabila sta jih k sodelovanju v projektu »Slovenska bakla«, ki bo v času od aprila do junija obiskala vseh 212 občin v Sloveniji in tako širila olimpijski duh in optimizem ter dobre želje našim športnikom, ki so bodo udeležili 32. Poletnih olimpijskih iger v Tokiu.
Župani so izrazili podporo h projektu in se zavezali, da bodo baklo z veseljem sprejeli tudi v njihovih občinah.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji