OI Pariz 2024

Prvi podpredsednik OKS-ZŠZ obiskal občine Radlje ob Dravi, Ribnica na Pohorju in Podvelka

Prvi podpredsednik OKS-ZŠZ obiskal občine Radlje ob Dravi, Ribnica na Pohorju in Podvelka
V sredo, 17.2.2021 je prvi podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik z vodjo regijske pisarne OKS-ZŠZ Slovenj Gradec, Rokom Konečnikom, obiskal župane Koroških občin.
V občini Radlje ob Dravi sta se sestala z županom mag. Alanom Bukovnikom, v občini Ribnica na Pohorju z županom Srečkom Gečem in v občini Podvelka z županom Antonom Kovšetom.

Predstavila sta jim vlogo OKS-ZŠZ na regijskem in lokalnem nivoju ter aktualne projekte, ki jih ta izvaja. S strani županov je bila izpostavljena lokalna problematika na področju športa s katerimi se trenutno soočajo.

Podrobneje sta jim predstavila projekt »Slovenska bakla«, ki bo v času pred Poletnimi olimpijskimi igrami v Tokiu potovala po vsej državi in ponovno širila optimizem in povezovala vso Slovenijo. Župani so projekt z navdušenjem pozdravili. Tako se je z obiskom še zadnjih treh Koroških občin in njihovi potrditvi sodelovanja zaokrožilo vseh dvanajst koroških občin, ki bodo slavnostno obeležile prihod bakle v svoje sredine.

Občina Radlje ob Dravi z nekaj več kot 6000 prebivalci namenja športu po podatkih Ministrstva za finance 11,65 € na prebivalca za investicije v športne objekte in 11,65 € na prebivalca za programe športa. V občini je registriranih 34 športnih društev, ki se povezujejo v občinsko športno zvezo.

Občina Ribnica na Pohorju s 1.189 prebivalci sodi med manjše občine in namenja 10,62 € na prebivalca za investicije v športne objekte ter 10,57 € na prebivalca za programe športa. V februarju so objavili tudi že Javni razpis za Letni program športa 2021 v katerem so športu namenili 49.457 €. V občini je sicer registriranih pet športnih društev.

Občina Podvelka ima 2354 prebivalcev in je po podatkih Ministrstva za finance v letu 2019 namenila 281,21 € na prebivalca za investicije v športne objekte ter 8,28 € na prebivalca za programe športa. V občini je registriranih pet športnih društev.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji