Usposabljanje SD1

Prireditelji v Tokiu želijo omejiti število uradnih gostov

Prireditelji v Tokiu želijo omejiti število uradnih gostov
Prireditelji olimpijskih iger v Tokiu želijo precej zmanjšati število uradnih gostov oziroma tistih, ki bi sicer na igre prišli kot obiskovalci ali pa bi bili udeleženci v delegacijah reprezentanc.
Po poročanju japonske televizije NHK je japonska vlada priporočila Mednarodnemu olimpijskemu komiteju naj močno zmanjša število obiskovalcev in gostov, ki bodo potovali na Japonsko in ki niso neposredno povezani s tekmovanji.
Japonska agencija Kyodo pa je poročala, da želijo prireditelji število teh gostov zmanjšati za polovico, tako da bi jih bilo v Tokiu med igrami samo še 30.000.

V Tokiu med igrami, ki jih bo močno zaznamovala pandemija novega koronavirusa in spremljajoči ukrepi, pričakujejo približno 90.000 obiskovalcev iz tujine, med njimi pa bo približno tretjina športnikov in s tekmovanji neposredno povezanih oseb.

Željam Japoncev bo kot kaže prisluhnil tudi Mok, saj je njegov izvršni odbor sklenil, da bodo akreditacije za igre podelili le tistim, ki imajo "pomembne in odločilne operativne vloge pri izvedbi iger v Tokiu". Zmanjšali bodo tudi nekatere spremljevalne programe, najbolj okrnjen bo letos program gostov Moka na igrah.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji