Usposabljanje SD1

Seminar NK Interblock za preprečevanje prirejanja rezultatov športnih tekmovanj

Seminar NK Interblock za preprečevanje prirejanja rezultatov športnih tekmovanj
Olimpijski komite Slovenije je sodeloval na seminarju v organizaciji Nogometnega kluba Interblock, ki je bil namenjen trenerjem in športnim delavcem. Na seminarju so predstavili globalno problematiko prirejanja rezultatov športnih tekmovanj, katero v zadnjem obdobju celovito obravnava tudi OKS-ZŠZ.

Organizatorji so predstavili priročnik, ki je nastal v sklopu projekta IAM - Spodbujanje integritete v boju proti prirejanju rezultatov tekem, preko izobraževanja mladih športnikov (ang. Promoting Integrity Against Match-fixing through education among young athletes). Glavni cilj projekta, ki je sofinanciran preko programa Erasmus + Sport EU, je ponuditi mladim športnikom znanje, informacije in mehanizme, s katerimi bodo lahko uspešno zavračali poskuse manipulacij z rezultati ter bili aktivni deležniki v boju proti tej, sodobni grožnji integriteti športa. 

Priročnik vsebuje številne informacije ter podatke in je uporaben tako za trenerje, športnike, športne delavce v nogometu, kot seveda tudi drugih športnih panogah. 

Boj proti prirejanju rezultatov športnih tekmovanje je skupna naloga OKS-ZŠZ, nacionalnih zvez in klubov. Veseli smo, da je NK Interblock pri tej nalogi prevzel pomembno pobudo. 

PRIROČNIK (Spodbujanje integritete v boju proti prirejanju rezultatov tekem, preko izobraževanja mladih športnikov)

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji