Usposabljanje SD1

Fasel prepričan, da se NHL-ovci vračajo za Peking 2022

Fasel prepričan, da se NHL-ovci vračajo za Peking 2022
Hokejisti severnoameriške hokejske lige NHL, najmočnejšega prvenstva na svetu, kjer uspešno igra tudi Slovenec Anže Kopitar, bodo nastopili na olimpijskem turnirju prihodnje leto v Pekingu. Kot je razkril predsednik Mednarodne hokejske zveze (IIHF) Rene Fasel, so z ligo NHL blizu dogovora za nastop na zimskih olimpijskih igrah.

Fasel je v nedeljo ob finalu svetovnega prvenstva v Rigi dejal: "Smo blizu dogovora. Verjamem, da bomo imeli končno potrditev naslednji teden. Morda bomo za dogovor potrebovali nekaj dni več. Bomo videli."

Vodstvo lige NHL za olimpijski turnir leta 2018 v Pjongčangu ni prekinilo tekmovanja za Stanleyjev pokal in dovolilo igralcem nastopiti v Južni Koreji. To se je pozneje izkazalo kot velika napaka, saj je ameriška reprezentanca izpadla že na začetku turnirja, Kanada pa je ob odsotnosti najboljših igralcev klonila v polfinalu proti Nemčiji.

Tudi druge reprezentance imajo hokejiste v najmočnejši ligi na svetu, vendar pa ekipi ZDA in Kanade bolj slonita na njih kot preostale ekipe.

"Zame osebno je olimpijski turnir rezerviran za najboljše hokejiste na svetu. In tako mora tudi ostati," je še dejal Fasel v Rigi, kjer so sinoči naslov svetovnega prvaka osvojili Kanadčani. Ti so v finalu elitne skupine v Latviji po podaljšku premagali Finsko s 3:2. Bron je osvojila ameriška reprezentanca.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji