Usposabljanje SD1

Na olimpijskih bojih do 10.000 gledalcev

Na olimpijskih bojih do 10.000 gledalcev
Organizatorji olimpijskih iger v Tokiu so sporočili, da si bo lahko olimpijske boje v živo ogledalo do 10.000 domačih gledalcev. Tujim so že pred časom prepovedali obisk iger. Če pa bi število koronskih okužb začelo naraščati, pa bi lahko vsa olimpijska tekmovanja potekala za zaprtimi vrati, so dodali.

Odločitev, ki je prišla le nekaj tednov pred uvodno slovesnostjo iger 23. julija, je končala večmesečno ugibanje o tem, če bodo domači gledalci na poletnih igrah sploh imeli dostop. Tuje gledalce so prireditelji črtali že marca.

"V luči vladnih omejitev glede javnih dogodkov smo dovoljeno mejo gledalcev olimpijskih iger pomaknili na 50-odstotno zasedenost kapacitet športnih prizorišč, vendar ne več kot 10.000 gledalcev," so v izjavi za javnost še zapisali organizatorji.

Guvernerka Tokia Yuriko Koike je ob tem dodala, da se lahko protikoronski ukrepi tudi še spremenijo. "Če bi prišlo do dramatične spremembe in bi okužbe naraščale, bomo morali še enkrat preučiti predlog in razmisliti tudi o možnosti, da na olimpijskih prizoriščih sploh ne bo gledalcev," je dejala guvernerka.

Odločitev o tem, koliko gledalcev bo lahko spremljalo paraolimpijske igre, pa so tokijski prireditelji zamaknili na 16. julij, teden dni pred začetkom olimpijskih iger.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji