Usposabljanje SD1

Roglič v Tokiu na kronometru in cestni dirki

Roglič v Tokiu na kronometru in cestni dirki
Slovenski kolesar Primož Roglič, ki je zaradi padcev in poškodb moral predčasno končati letošnjo dirko po Franciji, bo na bližnjih olimpijskih igrah v Tokiu nastopil tako v kronometru kot na cestni dirki.

Kolesarski selektor Andrej Hauptman je dobil odgovor na vprašanje, ali bo Roglič lahko nastopil v Tokiu.

"Z veseljem lahko potrdim, da bo Primož nastopil na obeh dirkah. Ta čas še ni na vrhuncu pripravljenosti, bo pa storil vse, kar je v njegovi moči, da bo v najboljši formi v Tokiu," je dejal Hauptman v Franciji, kjer kot športni direktor ekipe UAE vodi nosilca rumene majice Tadeja Pogačarja.

Cestna dirka bo v Tokiu na sporedu že drugi dan iger, 24. julija, vožnja na čas pa 28. julija.

Slovenija bo tako v Tokiu v pričakovani postavi: Roglič, Pogačar ter Jan Polanc in Jan Tratnik. Rogliča bi, če bi bile po dveh padcih na Touru poškodbe prehude, zamenjal Luka Mezgec.

"Če imamo številko ena in dve na svetu, ne moremo iti na OI le zato, da bi nastopili. Naredili bomo vse, da bomo dosegli vrhunski rezultat, ne morem reči, da ne bomo merili na vrh. Vseeno se je treba zavedati, da so na voljo samo tri kolajne, kandidatov za njih pa je nešteto," je o ciljih za Delo dejal Hauptman in dodal, da so se za Rogličev nastop na kronometru dogovorili že spomladi.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji