Usposabljanje SD1

Košarkarji so že v Osaki, prihajajo tudi ostali slovenski olimpijci

Košarkarji so že v Osaki, prihajajo tudi ostali slovenski olimpijci
Otvoritev poletnih olimpijskih iger v Tokiu je vsak dan bližje; vrvež v olimpijski vasi vse večji, vrste pred okenci, kjer vsako jutro oddajamo Covid antigenske teste, so vse daljše. Kajakaši in kanuisti ter plavalca so na japonskem dobili družbo še nekaterih športnikov.
Na pripravljalni in aklimatizacijski kamp so že prispeli košarkarji, ki so včeraj iz Benetk prek Amsterdama danes zjutraj dopotovali v Osako. Od  tam so se z avtobusom odpravili v Fukui. Sama pot je minila brez zapletov, odlično vzdušje v reprezentanci je bilo vidno na vsakem koraku, saj so si košarkarji tudi z dobro voljo krajšali ure, preživete na letališčih ter v letalu. Z elektronskim sporočilom je reprezentanci dobrodošlico na Japonskem ter veliko športnega uspeha zaželela tudi veleposlanica Republike Slovenije v Tokiu dr. Ana Polak Petrič. Uvodni treningi bodo namenjeni privajanju na bivanje na Japonskem, izbranci selektorja Aleksandra Sekulića pa se bodo v dvorano prvič podali že v sobotnih večernih urah. Fukui bo japonski dom košarkarski reprezentanci vse do srede, ko se bo odpravila v olimpijsko vas v Tokiu. 

Danes sta v deželo vzhajajočega sonca prišla tudi judoistka Maruša Štangar s sestro Anjo, ki bo v naslednjih dneh, kot Marušina sparing partnerica, poskrbela za kar najbolj kvaliteten trening in zaključne priprave. Podobno velja za taekwondista Ivana Konrada Trajkoviča, ki bo naslednje dni pilil formo v uro in pol oddaljenem Abiku.

Nekaj minut pred 16. uro je v olimpijsko vas dopotovala prva slovenska športnica. Strelka Živa Dvoršak in njena trenerka Polonca Sladič veliko pričakujeta od nastopa na igrah, zato ne preseneča, da sta že na prizorišču in da ničesar ne prepuščata naključju.

Zvečer bi  morala v vas prispeti tudi zdravniška ekipa, na čelu z vodjo zdravstvene komisije pri Olimpijskem komiteju Slovenije prof. dr. Matjažem Vogrinom. A glej ga zlomka; zaradi zamude turškega letala pri poletu iz Ljubljane jim je ušlo letalo, ki bi jih poneslo na Japonsko. Hočeš nočeš bodo morali prenočiti v Istanbulu, v Tokiu pa jih pričakujemo dan kasneje.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji