OI Pariz 2024

Olimpijska vas se polni - vse več je tudi slovenskih športnikov

Olimpijska vas se polni - vse več je tudi slovenskih športnikov
Zračni most celega sveta z japonsko prestolnico je izpolnjen do skrajnih meja, saj se v Tokio in ostala olimpijska prizorišča na japonskem zgrinja množica športnic in športnikov, njihovih trenerjev, fizioterapevtov in drugega spremljevalnega osebja.

Po tem ko je kot prva športnica že včeraj prispela v vas strelka Živa Dvoršak, so nas danes s prihodom razveselili igralci namiznega tenisa. Bojan Tokič, Deni Kožul, Darko Jorgič in Peter Hribar so prispeli utrujeni, a polni pozitivne energije. Poleg nastopov v posamični konkurenci, se bodo naši mušketirji prvič pomerili tudi v ekipni konkurenci.

Tudi lokostrelec Žiga Ravnikar se je že nastanil v vasi. Žiga bo nastopil prvi med slovenskimi športniki, saj ga nastop v olimpijskih kvalifikacijah čaka 23. julija, na dan slavnostne otvoritve iger.

V vasi so se zbrali tudi vsi plavalci. Katja Fain in Martin Bau sta prišla iz Fukui-e, kjer sta bila na sklepnih pripravah, Janja Šegel pa je pripotovala iz domovine.

Na prizorišču v Tokiu je tudi prvi del judoistične ekipe. Medtem, ko je Maruša Štangar že nekaj dni na sklepnih pripravah, sta danes v vas prispela Kaja Kajzer in Adrian Gomboc.

Pozno zvečer je vendarle z nami zdravniško osebje olimpijske reprezentance, na čelu s prof. dr. Matjažem Vogrinom, ki bi moralo prispeti že sinoči, a so zaradi zamude letala ostali v Istanbulu.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji