Bakla 2024

Prvi podpredsednik OKS – ZŠZ, mag. Janez Sodržnik na obisku Olimpijskega komiteja BIH

Prvi podpredsednik OKS – ZŠZ, mag. Janez Sodržnik na obisku Olimpijskega komiteja BIH
Prvi podpredsednik OKS-ZŠZ in predsednik Strokovnega sveta športa za vse, mag. Janez Sodržnik je obiskal Olimpijski komite Bosne in Hercegovine.

Sestal se je tudi s podpredsednikom prof. dr. Izetom Rađom, sicer večkratnim prvakom v judu v bivši skupni državi in bivšim dekanom Fakultete za šport in telesno vzgojo, Univerze v Sarajevu. Pogovarjala sta se o sodelovanju med olimpijskima komitejema pri skupnih mednarodnih projektih in o tem, da bo Olimpijski komite BiH postal član svetovne organizacije TAFISA (Združenje za mednarodni šport za vse), ki je ena od skupnih dejavnosti na mednarodni ravni na področju športa za vse. Mag. Sodržnik, ki je član upravnega odbora TAFISA in predsednik organizacijskega odbora 27. TAFISA svetovnega kongresa – Portorož 2022 je predstavnike OK BiH povabil na ta najpomembnejši dogodek na področju športa za vse, ki ga bo Slovenija gostila prihodnje leto. 

Podpredsednik, mag. Janez Sodržnik je obiskal Olimpijski muzej, kjer je izrazil prijetno presenečenje nad stalno razstavo v spomin na športne dogodke XIV zimskih olimpijskih iger v Sarajevu leta 1984 in na Olimpijski festival evropske mladine, ki je potekal v Sarajevu leta 2019. 

Mag. Sodržnik je bil tudi gost nacionalne televizije N1 na kateri je predstavil sistemski okvir financiranja športa v Sloveniji, ki podpira in prinaša usklajeni razvoj vseh pojavnih oblik športa.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji