Poklon slovenskim olimpijkam

Poklon slovenskim olimpijkam
Slovenske športnice so nas na olimpijskih igrah z rezultatom, s katerim so si priborile olimpijsko odličje, razveselile že 22-krat. Slovenija ima že 17 nosilk olimpijskih odličij. Nekatere so si ga priborile večkrat, nekatere so svoje dosežke okronale v nekdanji državi.

Na nedavno zaključenih Igrah 32. olimpijade v Tokiu sta nas z odličji razveselili srebrna judoistka Tina Trstenjak (zlata na igrah v Riu de Janeiru 2016) in najboljša športna plezalka, olimpijska prvakinja Janja Garnbret. Veseli in ponosni smo na njihove uspehe.

S posebnim dogodkom Poklon slovenskim olimpijkam, ki ga pripravlja Olimpijski komite Slovenije – Komisija za enakost spolov, v sodelovanju s Kulturnim društvom Ruska dača, želimo izkazati spoštovanje vsem slovenskim vrhunskim športnicam, ki so nas s svojimi nastopi na največjem športnem dogodku navdajale s ponosom in nas s svojimi zgodbami še vedno navdihujejo.

Poklon slovenskim olimpijkam se bo odvijal v soboto, 25. septembra 2021, med 12. in 14. uro, na Ruski Dači (Zgornje Gameljne 18, 1211 Zgornje Gameljne, Ljubljana). Program se bo začel ob 12. uri, ko za mlade navijače pripravljamo športne izzive, ki jih bodo vodili izkušeni animatorji. Čas do 13. ure bo namenjen tudi sproščenemu klepetu.

Ob 13. uri bomo začeli z uradnim programom, v katerem bomo preko pogovorov, video posnetkov in fotografij, obudili uspehe slovenskih olimpijk in se dotaknili tudi katere druge, morda še ne razkrite podrobnosti. Veseli nas, da bodo v naši družbi olimpijske medaljistke: Alenka CudermanAlenka DovžanJolanda Čeplak, Vesna Fabjan, Janja Garnbret in verjamemo še katera, saj v tem tednu pričakujemo še nekaj dokončnih potrditev. V naši družbi bodo tudi predsednik OKS-ZŠZ, Bogdan Gabrovec, podpredsednik OKS-ZŠZ Tomaž Barada in predsednica komisije za enakost spolov OKS-ZŠZ, dr. Marta Bon. Gostiteljica dogodka je dr. Nataša Pirc Musar in Kulturno društvo Ruska Dača.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji