Usposabljanje SD1

Atene gostile 3. WFCS svetovne igre zaposlenih

Atene gostile 3. WFCS svetovne igre zaposlenih
Po daljšem obdobju preprek zaradi Covida19, je zaživelo mednarodno športno dogajanje. Gre za prvi signal, ki nakazuje postopno normalizacijo življenja, kakršnega smo poznali 18 mesecev nazaj.

WFCS Svetovne igre zaposlenih (6.-10. oktober 2021) so se soočile s precej izzivi, katerim jih še vedno oblikujejo ukrepi za preprečitev širjenja okužbe z virusom. Kljub težkim pogojem za organizacijo, pa so igre uspele v vseh pogledih. Skoraj 3000 udeležencev in 38 držav je uživalo tako v tekmovanjih, kot čudovitem vremenu in prijaznosti Grkov.

Že sama otvoritev na Panathenaic stadionu, ki je leta 1896 gostil prve olimpijske igre, je nakazala, da bodo letošnje svetovne igre zaposlenih nekaj posebnega. Udeleženci prvenstva so se pomerili v 30 športnih disciplinah, v katerih se je športno najbolj izkazala Zveza Veolia Club iz Francije (14 zlatih, 8, srebrnih in 9 bronastih medalj), ki je osvojila skupno prvo mesto. Sledila je ekipa Grške policije (12 zlatih, 6 srebrnih in 4 bronaste) ter ekipa Zveze za amaterski šport zaposlenih iz Irana (6 zlatih, 6 srebrnih in 4 bronaste).
 
Tudi Slovenija je sodelovala na igrah in odnesla bronasto medaljo v tenisu (kat. moški 40+). V ekipi sta igrala tudi mag. Janez Sodržnik, prvi podpredsednik OKS-ZŠZ in Janez Ovsenik, generalni sekretar Športne unije Slovenije.

Vzporedno z igrami je bila tudi skupščina WFCS, ki sta se je udeležila prvi podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik in dr. Maja Pajek, podpredsednica ŠUS. 

Skupščina je tokrat odločala tudi o naslednjem organizatorju zimskih iger in sprejela sklep, da bodo le-te januarja 2023 v Moskvi (Rusija).
Udeležence skupščine je presenetila zelo kreativna predstavitev naslednjih poletnih iger, ki jo je uprizorila mehiška delegacija iz Leona. 4. WFCS svetovne igre zaposlenih bodo decembra 2022. Naj spomnimo, da bodo naslednje leto tudi EFCS evropske poletne športne igre zaposlenih v Arhnem (Nizozemska).”

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji