Podeljene Plamenice in velike statue OKS ZŠZ

Podeljene Plamenice in velike statue OKS ZŠZ
Na osrednji prireditvi Športnika leta v Cankarjevem domu so podelili tudi visoka priznanja Olimpijskega komiteja Slovenije Plamenice OKS. Na posebni slovesnosti pred osrednjim dogodkom pa še Velike statute in zlate plakete OKS

Olimpijske plamenice so priznanja Olimpijskega komiteja Slovenije, namenjena športnikom, dobitnikom kolajn na olimpijskih igrah, Zalete plakete pa njihovim trenerjem. Letošnji dobitniki olimpijskih plamenic so: Janja Garnbret, Primož Roglič, Benjamin Savšek, Tina Trstenjak in Tadej Pogačar ter njihovi trenerji Roman Krajnik, Andrej hauptman, Jože Vidmar in Marjan Fabjan.

Na skromni slovesnosti pred osrednjim dogodkom v cankarjevem domu smo podelili priznanja Velike statue, namenjene športnikom za doseženo 1.- 3. mesto na svetovnem prvenstvu v olimpijski disciplini v absolutni konkurenci ali dosežen svetovni rekord v isti disciplini, za doseženo 1. mesto v končni uvrstitvi svetovnega pokala v olimpijski disciplini v absolutni konkurenci, za doseženo 4. - 6. masto na olimpijskih igrah in za osvojeno kolajno na paralimpijskih igrah. Zlate plakete pa so namenjene trenerjem športnikov, ki prejmejo Veliko statuo. Ema Klinec, Andreja Leški, Mia Krampl, Anže Lanišek,  Nika Križnar,  Anamarija Lampič, Eva Urevc, košarkarska reprezentanca Slovenije, Kristjan Čeh, Tina Šutej, Tina Mrak, Veronika Macarol,  Kaja Kajzer, Ivan Trajkovič,  Maruša Mišmaš Zrimšek,  Darko Jorgič in Franček Goraz Tiršek so prejemniki Velike statue. Zoran Zupančič, Andrey Shturbabin, Anže Štremfelj,  Robert Hrgota,  Stefano Sarraco,  Nejc Brodar,  Aleksander Sekulič, Milan Kranjc, Tomaž Čopi,  Jure Pantar,  Tevž Korent,  Andreja Ojsteršek Urh in Polonca Sladič pa prejemniki Zalte plakete OKS.

vsem iskrene čestitke!

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji