OI Pariz 2024

Izšla je slikovna monografija Slovenska bakla

Izšla je slikovna monografija Slovenska bakla
V sodelovanju z regijskimi pisarnami OKS-ZŠZ, občinami, partnerskimi podjetji in agencijo Sport Media Focus je Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez maja, junija in julija letos izpeljal nadvse odmeven in povezovalen projekt Slovenska bakla.

Takrat smo na popotovanju plamenice obiskali vseh 212 slovenskih občin, se družili s tisoči navdušenih krajanov na dobesedno vsakem kotičku Slovenije, baklo pa je v 82 dneh nosilo več kot deset tisoč nosilcev, ki so pretekli več kot sedem tisoč kilometrov.

Zaradi uspešnosti projekta, ki je v teh sicer nehvaležnih časih dobesedno združil Slovenijo in s popotovanjem leseno-jeklene bakle napovedal olimpijske igre v Tokiu, smo se pri OKS-ZŠZ odločili, da si slovenska bakla zasluži trajnostni spomin v obliki slikovne monografije. Tako je pred dnevi izšla knjiga Slovenska bakla, v kateri je na 256 barvnih straneh opisana pot po celotni Sloveniji, kjer je vsaka občina predstavljena na eni strani, doživeto pa je opisan projekt od rojstva bakle do obiska zadnje občine na dan odprtja iger v Tokiu. V knjigi se bo na več kot 1.300 fotografijah prepoznalo veliko ponosnih nosilcev bakle, predstavljeni so tudi vsi dobitniki olimpijskih kolajn, ki so ponesli baklo, ter vsi partnerji projekta, zanimivi gostje in nenazadnje tudi zamejski Slovenci, pri katerih je gostovala slovenska bakla. Gre za publikacijo, ki bržčas prva v zgodovini Slovenije v tako enotnem povezovalnem projektu združuje prav vse slovenske občine.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji