OI Pariz 2024

Razstava Dan slovenskega športa v Slovenj Gradcu

Razstava Dan slovenskega športa v Slovenj Gradcu
V avli športne dvorane Slovenj Gradec so 18. januarja otvorili razstavo Dan Slovenskega športa. Njen namen je, da se s ponosom ozremo v našo športno preteklost in z optimizmom pričakujemo tisto, kar še bo.

Razstava konkretizira tisto, česar se ljudje že zavedajo. Vse napisano ter fotografije, ki so neme priče zgodovinskih toka, služijo kot opomnik za današnje generacije. Kot dodatna vizualna pomoč našem spominu vzbujajo nostalgične občutke in ponos, da imamo Slovenci takšno športno preteklost.  Zavemo se, da si zaslužimo svoj praznik Dan slovenskega športa.

Obiskovalce otvoritve je v uvodu nagovorila predsednica Športne zveze Slovenj Gradec mag. Mojca Verhovnik. Dejala je, da je ponosna na vse  slovenske dosežke na področju športa in da se lahko tudi mesto Slovenj Gradec s svojo stoletno zgodovino organiziranega športa prišteva k temu zgodovinskemu mozaiku. Podžupanja Mestne občine Slovenj Gradec Martina Šisernik je v nadaljevanju povedala, da je Slovenj Gradec športno mesto in da si bodo na še naprej prizadevali, da občanom omogočijo najboljše pogoje za njihovo športno udejstvovanje.

Šport in kultura sta dve dimenziji, ki delujeta povezovalno na ljudi. V ta namen sta otvoritev popestrili učenki glasbene šole Slovenj Gradec, ki sta v duetu violine in harfe zaigrali dve skladbi.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji