Usposabljanje SD1

Jakov Fak zaključil z olimpijskimi nastopi na OI Peking 2022

Jakov Fak zaključil z olimpijskimi nastopi na OI Peking 2022
Biatlonec in dvakratni prejemnik olimpijskega odličja Jakov Fak se je odločil, da zaključi z olimpijskimi nastopi na OI v Pekingu. Jakov, ki je na Kitajskem tekmoval v mešani ekipi ter individualni tekmi, šprintu in zasledovalni tekmi, bo spustil tekmo s skupinskim štartom, ki je na sporedu v soboto, 19.2.2022 ob 17.00 uri po lokalnem času.
To je bil zadnji napovedani štart za našega olimpijca kar pomeni, da so olimpijske igre Peking 2022 za Jakova Faka zaključene. Razlog odločitve je v pripravljenosti športnika in dejstvo, da trenutno ni v najboljši formi za nastop na sobotni preizkušnji. Športnik se je odločil, da zadnjo olimpijsko preizkušnjo spusti ter se pozdravi in pripravi na sklepni del sezone, ki je še pred njim.
 
Ob odpovedi biatlonske preizkušnje sta pred slovensko ekipo tako le še dve tekmovanji. Jutri bomo spremljali Marušo Ferk Saioni v alpski kombinaciji, nastope pa bodo zaokrožili preostali alpski smučarji, ki se bodo 19.2.2022 podali v boj za odličja na ekipni mešani tekmi.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji