Usposabljanje SD1

Obisk v.d. predsednika Evropske judo zveze na sedežu OKS

Obisk v.d. predsednika Evropske judo zveze na sedežu OKS
V.d. predsednika Evropske judo zveze Otto Kneitinger je v družbi predsednika in generalnega sekretarja Judo zveze Slovenije obiskal krovno športno organizacijo na slovenskem.
Trenutni predsednik Evropske judo zveze je obiskal predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije s katerim sta se dotaknila trenutnih razmer na svetu in v športu ter prihodnost juda v Sloveniji.

G. Kneitingerja junija letos čakajo volitve, do takrat pa zaseda mesto na čelu evropsko judo zveze, kjer je nasledil svojega predhodnika Sergeya Soloveychika. Dejal je, da je judo v Evropi v sila neugodni situaciji, saj se mnenja delijo med tiste, ki podpirajo Ruse ter tiste, ki so proti. Trenutna situacija, ki je huda in neugodna, še posebej vpliva na judo saj je Rusija ena izmed gonilnih sil tega športa. Tako Putin kot nekdanji predsednik Evropske judo zveze sta ogromno svojega časa in srfedstev vloživa v razvoj juda zato je še toliko težje ''izbirati strani''.

Predsednik Gabrovec je dejal, da se OKS trudi zaščiti ruske športnike in trenerje, ki delujejo v Sloveniji, da ne bi čutili prevelik posledic trenutnega stanja, saj oni niso krivi za politične odločitve svoje države. 

Obisk se je zaključil z željo trenutnega predsednika EJZ o organizaciji večjih judo dogodkov in prvenstvev v članski ter mladinski kategoriji v Sloveniji. Novo vodstvo JZS se s pobudo strinja ter sprejema izziv in nalogo, da v Slovenijo ponovno pripelje najboljše judoiste in judoistke Evrope in sveta.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji