Usposabljanje SD1

Za konec OFEM-a še zlata kolajna v mešani ekipni tekmi smučarskih skokov

Za konec OFEM-a še zlata kolajna v mešani ekipni tekmi smučarskih skokov
Zadnji tekmovalni dan na zimskem Olimpijskem festivalu na Finskem so smučarski skakalci poskrbeli, da se je število odličij za Slovenijo spremenilo v številko pet.
Tinkara Komar, Gorazd Završnik, Nika Prevc in Maksim Bartolj so po obeh serijah odličnih skokov na koncu zaključili na najvišji stopnički. Ekipa mladih športnikov se je tako pridružila biatlonkam Klari Vindišar, Kaji Zorč in Leni Repinc, Nika Prevc pa je svoji zlati kolajni na posamični tekmi dodala še zlato ekipno. 

S tem je Slovenija na letošnjem zimskem Olimpijskem festivalu mladih na Finskem osvojila kar 5 odličij; 3 zlata, 1 srebrno in 1 bronasto.

Danes zvečer sledi še slavnostni zaključek iger, kjer bo slovensko zastavo vihtela srebrna biatlonka Klara Vindišar. Na zaključku se ji bodo pridružili vsi športniki razen smučarskih skakalcev ter nordijskih kombinatorcev, ki bivajo v Lahtiju in bodo zaključek, enako kot otvoritev, spremljali virtualno.

Z današnjim zadnjim dogodkom se letošnji OFEM Vuokatti zaključuje; naslednji gostitelji bodo italijani, ki bodo zimski OFEM 2023 gostili v Furlaniji - Julijski krajini.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji