OI Pariz 2024

Fundacijo Leona Štuklja in Miroslava Cerarja za podporo športnikom in drugim nadarjenim dijakom ter študentom iz socialno šibkih okolij

Fundacijo Leona Štuklja in Miroslava Cerarja za podporo športnikom in drugim nadarjenim dijakom ter študentom iz socialno šibkih okolij
Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez je leta 2015 ustanovil Fundacijo za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij, kjer je prvi predsednik fundacije postal Miroslav Cerar, individualni ustanovitelj Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez.
Pred Olimpijskimi igrami v Tokiu, mestu, v katerem je Miroslav Cerar prvič osvojil naslov olimpijskega prvaka je OKS-ZŠZ fundacijo, konec leta 2019, preimenoval v Fundacijo Miroslava Cerarja za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij. Kmalu po preimenovanju pa je s strani fundacije, ki je poimenovana po še enem našem izjemnem telovadcu, Leonu Štuklju, prišla pobuda, da bi se Fundacija Miroslava Cerarja in Fundacija Leona Štuklja povezali ter skupaj zagotavljali pomoč mladim, perspektivnim športnikom.

Po uskladitvi vseh podrobnosti glede povezave obeh fundacij je Izvršni odbor OKS-ZŠZ na svoji 24. redni seji dne 15. 3. 2022 sprejel sklep, s katerim je Fundacijo Miroslava Cerarja za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij preimenoval v Fundacijo Leona Štuklja in Miroslava Cerarja za podporo športnikom in drugim nadarjenim dijakom ter študentom iz socialno šibkih okolij. S tem sta v imenu ene fundacije združeni imeni dveh slovenskih izjemnih športnikov, ki sta osvajala številne kolajne na največjih svetovnih tekmovanjih in bila oba tudi večkratna olimpijska prvaka.          

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji