Dopis predsednika OKS-ZŠZ političnim strankam: ''Ne pozabite na šport.''

Dopis predsednika OKS-ZŠZ političnim strankam: ''Ne pozabite na šport.''
Predsednik OKS-ZŠZ Bogdan Gabrovec je danes predstavnikom političnih strank Gibanje Svoboda, Socialni demokrati in Levica pisno naslovil pobudo naj pri oblikovanju nove vlade ter koalicijskih dogovorih upoštevajo tudi neformalne zaveze, naj ne pozabijo na šport in obljube, dane v predvolilnem obdobju.

Izvršni odbor OKS-ZŠZ je na svoji seji 3. maja v Mariboru, najverjetnejše bodoče koalicijske vladne partnerje pozval, da pri usklajevanju in oblikovanju nove vlade ter koalicijskih dogovorih ne pozabijo na neformalne zaveze, ki so jih uradni predstavniki njihovih strank izrazili na Posvetu športa s političnimi strankami v Planici, 24. marca 2022. Le-ti so se vsi izrekli za dvakrat večjo proračunsko sistemsko podporo športu, podporo pri kandidaturah za velike mednarodne športne prireditve v Sloveniji ter se strinjali z idejo o ustanovitve Ministrstva za šport in turizem. 

Šport velikemu delu prebivalcev naše države predstavlja pomemben del družbenega življenja ter dokazano pozitivno učinkuje na družbo in posameznika v vseh življenjskih obdobjih. Temelji na vrednotah, vključuje in združuje. Uspešni in mednarodno prepoznavni športniki V Sloveniji uživajo velik ugled v javnosti in mala Slovenija je velikokrat mednarodno prepoznavna tudi zaradi teh športnih uspehov in odlične organizacije največjih športnih prireditev.
 
Upamo, da bo dodano vrednost športa prepoznala tudi bodoča vlada.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji