Usposabljanje SD1

Filmski festival športnega dokumentarnega in igranega filma

Filmski festival športnega dokumentarnega in igranega filma
Rogaška Slatina bo med 16. in 19. junijem gostila prvi mednarodni filmski festival športnega dokumentarnega in igranega filma v Sloveniji. Mednarodni filmski festival, katerega slogan je »Culture Through Sport«, bo v svojem repertoarju predvajal več kot 35 igranih in dokumentarnih filmov na temo športa in olimpizma.

Program ne bo le filmsko obarvan, ampak bo predvsem športen in igriv. Sobota, 18. junij, bo cela posvečena filmom in športu na temo olimpizma, predstavili se bodo športni klubi in društva Rogaške Slatine, organizirala pa se bosta tudi okrogla miza »ženske v športu« in podelitev priznanj slovenskim legendam lige NBA.

Športni filmski festival bo prinesel nekaj težko pričakovanih mednarodnih naslovov, kot so:
  • One for All - filmski portret Madžara Arona Szilagyija, enega največjih sabljačev v zgodovini;
  • Balandrau, Hell frozen Over - portret ledenega pekla v Pirenejih;
  • On Your Marks - komični film o množični gimnastični predstavi v Pragi;
  • Olga - švicarski celovečerni film o 15-letni ukrajinski telovadki, izgnani v Švico;
  • The Pygmalion effect - edinstven pogled v psihološki pojav, ki ga je uporabil Ante Kostelić, oče in trener Janice in Ivice Kostelića, s čimer sta postala olimpijska in svetovna prvaka;
  • ...
V času festivala, med 16. in 19. junijem, si bo mogoče ogledati tudi dve razstavi posvečeni športu. Prva, fotografska razstava OKS-ZŠZ, ki je posvečena nacionalnemu prazniku Dnevu slovenskega športa in je svojo pot začela premierno pred Predsedniško palačo v Ljubljani, bo na ogled postavljena v mestni galeriji v Kulturnem centru. V Anini galeriji na Zdraviliškem trgu pa bodo razstavljeni številni unikatni pokali, trofeje in protokolarna darila Rogaške Slatine, ki so jih prejeli najboljši športniki, kultrurniki in druge znane osebnosti.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji