Usposabljanje SD1

Prvi del slovenske reprezentance prispel v alžirski Oran

Prvi del slovenske reprezentance prispel v alžirski Oran
Včeraj zvečer je v Oran prispela prva polovica slovenske reprezentance, ki bo med 25. junijem in 6. julijem branila 36 žlahtnih odličij preteklih Sredozemskih iger.
Celotna reprezentanca šteje 197 oseb med katerimi je 54 športnic in 85 športnikov, ki bodo tekmovali v 21 športnih panogah.
Skupno se jih bo udeležilo 3390 športnikov iz 26 držav, v 24 športnih panogah pa bodo podelili 244 kompletov kolajn.

Prvi del odprave, v kateri so bili med drugim namiznoteniški igralci z branilcem zlate kolajne Darkom Jorgićem na čelu, rokometaši, vaterpolisti, telovadci, jadralci in balinarji, se je v večernih urah vselilo v Mediteransko vas.
Med njimi ni bilo slovenskih novinarjev, ki jim alžirske oblasti še niso izdale vizumov, tako kot tudi ne medijem iz nekaterih drugih držav, med drugim zelo številčni delegaciji iz sosednjega Maroka.

Pretekle Sredozemske igre so bile v španski Tarragoni leta 2018, ko je Slovenija osvojila 36 kolajn v 19 od 25 športnih panogah, v katerih je nastopila. Štiri so bile zlate, dve v namiznem tenisu, ena pa v balinanju in karateju. Jorgić bo branil naslov posamično in ekipno, v moštvu bo tako kot pred štirimi letu tudi Deni Kožul, Bojan Tokića bo zamenjal Peter Hribar.
Med tistimi, ki bodo branili odličja bodo strelka Živa Dvoršak (bron), telovadke Tjaša Kysselef (srebro), Teja Belak (bron) in Lucija Hribar (bron), plavalec Peter John Stevens (bron) in judoist David Štarkel (bron).

Mlada rokometna reprezentanca bo na SI štela 16 članov, 13 bo vaterpolistov v drugem ekipnem športu, prav tako 13 pa bo atletov, ki bodo najštevilčnejša posamična panoga. Po deset bo judoistov, kolesarjev in plavalcev, devet strelcev, osem bo košarkarjev v igri 3x3, sedem pa telovadcev.

Preostale udeležence bodo dali lokostrelstvo (6), namizni tenis (6), badminton (4), balinanje (4), jadranje (4), karate (4), tenis (4), taekwondo (3), boks (2), dviganje uteži (2), sabljanje (2) in rokoborba, grško-rimski slog (1). V številnih panogah bodo nastopile zelo močne slovenske ekipe, zato se lahko nadejamo obilne bere vrhunskih dosežkov kot tudi že na minulih SI.

Med potniki pa ni bilo telovadca Luke Bojanca in Teje Belak, saj sta bila pozitivna na testu za koronavirus. Belakova je bila s strani vodstva reprezentance, poleg Darka Jorgića, imenovana za nosilko slovenske zastave na jutrišnji slavnostni otvoritvi iger. Tejo bo tako zamenjala reprezentančna kolegica Tjaša Kysselef.
 
Kljub poznemu prihodu je naše vaterpoliste danes čakala prva tekma proti Portugalski.
Tekmovanja so začeli zmagovalno ter nadaljujejo jutri, proti reprezentanci Srbije.
 
Več o Sredozemskih igrah lahko najdete na uradni spletni strani iger: www.olympic.si/dogodek/207

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji