Usposabljanje SD1

Sašo Bertoncelj in Maruša Mišmaš Zrimšek kandidata za Komisijo športnikov v odboru Sredozemskih iger

Sašo Bertoncelj in Maruša Mišmaš Zrimšek kandidata za Komisijo športnikov v odboru Sredozemskih iger
Olimpijka Maruša Mišmaš Zrimšek ter nekdanji vrhunski telovadec in zastavonoša na prejšnji Sredozemskih igrah Sašo Bertoncelj sta kandidata za Komisijo športnikov, ki deluje pod okriljem Mednarodnega komiteja Sredozemskih iger (ICMG).
Kandidate v Komisijo športnikov volijo športniki in športnice, ki nastopajo na letošnjih Sredozemskih igrah.

Atletinja Maruša Mišmaš je ob svoji kandidaturi sporočila:
''V čast mi je, da me je Olimpijski komite Slovenije predlagal za člana Komisije športnikov pri ICMG. Slovenijo sem zastopala na Sredozemskih igrah leta 2018 ter osvojila bronasto kolajno. To je bila odlična izkušnja in pomembna odskočna deska na poti do olimpijskih iger v Tokiu.
Navzven se morda zdi, da tekmujemo le za kolajne, ampak šport je veliko več kot to. Naučil je discipline in odpornosti, pridobil sem samozavest ter srečala pomembne osebe v mojem življenju. Z leti sem se ogromno naučila, zrastla ter se dvignila, še posebej v težjih časih kariere. Zato si želim, da bi s članstvom v Komisiji podpirala druge športnike ter zastopala njihove interese v športni družini sredozemlja.''

Telovadec Sašo Bertoncelj pa je dodal:
Kot nekdanji profesionalni telovadec sem tekmoval na treh Sredozemskih igrah v Almeriji (Španija), Mersinu (Turčija) in Tarragoni (Španija). Leta 2013 sem se iz Turčije vrnil z zlato kolajno in ko pogledam nazaj je ta rezultat še vedno eden najsrečnejših trenutkov v moji karieri. Ta kolajna je bila dokaz, da grem v pravi smeri ter se lahko nadejam še veliko odličnih rezultatov v prihodnosti. 
Verjamem, da zaradi svojih dolgoletnih izkušenj v športu boljše razumem, kaj športnik potrebuje za pripravo na športni dogodek na tako visoki ravni kot so Sredozemske igre. Kot predstavnik športnikov bom skrbel, da bodo potrebe športnikov in športnic vedno na prvem mestu.


 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji