OI Pariz 2024

Tri nove kolajne za Slovenijo na SI Oran

Tri nove kolajne za Slovenijo na SI Oran
Število slovenskih odličij na Sredozemskih igrah v Oranu se počasi povečuje. Zlati namiznoteniški kolajni smo danes dodali še tri bronaste.
Število slovenskih odličij na Sredozemskih igrah v Oranu se počasi povečuje. Zlati namiznoteniški kolajni smo danes dodali še tri bronaste. Junaki današnjega dne so zagotovo balinarka Tadeja Petrič, judoistka Maruša Štangar ter igralec badmintona Andraž Krapež, ki so vsak v svoji disciplini poskrbeli, da se je bera slovenskih odličij povečala na štiri. Slovenija ima ob zaključku tretjega tekmovalnega dne že štiri kolajne (1 zlato ter 3 bronaste).

Balinarka Tadeja Petrič je po včerajšnjem porazu za vstop v finale danes svojo nalogo opravila odlično. V borbi za tretje mesto je klonila hrvaška kolegica in naša športnica je postala druga članica reprezentance, ki ji je uspel preboj med tri najboljše. V popoldanskih urah se ji je pridružila še judoistka Maruša Štangar, ki je v kategoriji do 48kg in slabšem začetku v dopoldanskih bojih prav tako osvojila bronasto odličje. V večernih urah jima je sledil še Andraž Krapež, ki je današnji dan zaključil še z eno bronasto kolajno.

Za las so stopničke izgubile telovadke, Tjaša Kysselef na preskoku in Lucija Hribar na dvovišinski bradlji, Zala Trtnik pa je na istem orodju osvojila peto mesto. S tekmovanji so nadaljevali tudi igralci namiznega tenisa v moški in ženski kategoriji posamezno a se jim žal ni uspelo uvrstiti v boje za odličja. Ekipa vaterpola je s svojimi nastopi zaključila na 7. mestu.

S tekmovanji na Sredozemskih igrah so začeli tudi boksarji in strelci. Kot prvi izmed boksarjev je nastopil Tadej Černoga, ki je žal klonil proti francoskemu nasprotniku ter se razvrstil na končno 5. do 8. mesto. Strelci pa so igre otvorili igre z mešano ekipo v streljanju s pištolo na 10m, kjer sta Denis Bola Ujčič in Jože Čeper osvojila končno 11. mesto.

Poleg odličij smo se danes srečali tudi s prvim primerom koronavirusa v reprezentanci. Lokostrelka Ana Umer, ki je v Oran z lokostrelsko ekipo prispela iz Pariza kot zadnja izmed slovenskih športnikov, je včeraj zaznala blage simptome koronavirusa. Javila je zdravniški službi, ki je nemudoma opravila test, ki je pokazal pozitivni izvid. Vodstvo reprezentance je športnico in vse bližnje kontakte nemudoma izoliralo ter testiralo. Vso so bili testirani kot negativni z izjemo njenega partnerja, lokostrelca Dena Habjana. Oba tako ostajata v izolaciji, Sredozemske igre pa so zanju žal zaključene.
 
Sicer je vzdušje v slovenski reprezentanci dobro in pozitivno naravnano. Športniki in športnice so veseli, da so lahko del tako velike reprezentance ter motivirani za osvojitev novih kolajn. Jutri jih čakajo prve preizkušnje v atletiki, košarki in cestnem kolesarstvu. S tekmovanji nadaljujejo strelci, lokostrelci ter judoisti, predstavniki športne gimnastike pa kot prvi člani reprezentance v zgodnjih jutranjih urah zapuščajo Alžirijo in odhajajo proti Sloveniji.

Na povezavi pa lahko najdete prve video utrinke s Sredozemskih iger.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji