Usposabljanje SD1

Na šesti tekmovalni dan komplet kolajn za slovensko reprezentanco na SI Oran 2022

Na šesti tekmovalni dan komplet kolajn za slovensko reprezentanco na SI Oran 2022
Slovenski športniki in športnice so na šesti tekmovalni dan v Oranu poskrbeli, da smo poslušali slovensko himno hkrati pa se veselili tako srebrnega kot bronastega odličja.
Judoist Vito Dragić je junak šestega tekmovalnega dne v Alžiriji. Športnik je kot zadnji tekmovalec plus kategorije v judu pometel s celotno konkurenco ter v finalnem obračunu z domačinom osvojil svojo prvo zlato kolajno na Sredozemskih igrah.

Plavalka Neža Klančar je po odličnem dopoldanskem začetku brez težav zaplavala v večerni finale, kjer je osvojila srebrno kolajno na 50m prsno. Kot prva pa nam je jutro polepšala strelka Živa Dvoršak, ki je s tretjim mestom v disciplini 10m zračna puška v strelsko ekipo pripeljala že drugo kolajno na teh igrah. Slovensko stanje na strani kolajn ob koncu šestega dne se lesketa v obliki številke 9 (2 zlati, 2 srebrni in 5 bronastih).

Danes smo med drugim spremljali tekmovanja v košarki 3x3, kjer so si dekleta priigrala zmago proti Grčiji in poraz proti Turčiji, fante pa danes zvečer čaka prva tekma proti Portugalski. Poleg Žive Dvoršak je danes v disciplini 10m zračna puška nastopila tudi Klavdija Jerovšek, ki se je prav tako uvrstila v finale in tekmovanje zaključila na 6. mestu. Njun ekipni kolega Jože Čeper pa je v disciplini 10m zračna pištola na 10m osvojil končno 6. mesto.

V večernih urah so na atletski stadion ponovno stopile naše športnice. Neja Filipič je v disciplini daljina osvojila končno 4. mesto, Agata Zupin pa v finalu na 400m z ovirami ni nastopila saj se je pred nastopom slabše počutila. Razlog pa ni koronavirus temveč težave s slabostjo, ki naj bi se začele že pred včerajšnjimi kvalifikacijami.

Jutri je pred nami že sedmi tekmovalni dan in počasi se približujemo zadnjemu delu iger. Na sporedu bodo mešane dvojice v strelstvu, jadranje, plavanje, košarka 3x3, atletika in prvi nastopi v dvigovanju uteži.

Situacija s koronavirusom pa se umirja, saj nismo zaznali nobenih novih pozitivnih primerov v reprezentanci. Danes so že vsi bližnji stiki prvotno okužene športnice že negativni kar pomeni, da bodo v primeru jutrišnjega negativnega testa že izpuščeni iz izolacije. Zaradi varnostnih ukrepov ostajajo v izolaciji rokometaši, vsi pa se bodo na pot proti Sloveniji odpravili po koncu iger.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji