Usposabljanje SD1

Današnji tekmovalni dan v Oranu pripadel slovenskim športnicam

Današnji tekmovalni dan v Oranu pripadel slovenskim športnicam
Bera slovenskih odličij se je z današnjimi odličnimi nastopi nežnejšega spola reprezentance SI Oran povišala na številko enaindvajset. Plavalke Neža Klančar, Janja Šegel, Katja Fain in Tjaša Pintar ter atletinje Anita Horvat, Maja Pogorevc, Jerneja Smonkar in Agata Zupin so današnje junakinje dneva. Naše športnice so z odličnimi nastopi zaznamovale osmi tekmovalni dan v Alžiriji, s tem pa poskrbele, da se je Slovenija povzpela na 11. mesto od 24. sodelujočih držav

Prvi nedeljski kolajni sta pripadli plavalkama Janji Šegel in Neži Klančar, ki sta na 100m prosto osvojili srebrno oz. bronasto kolajno. Čez slabo uro sta se jima pridružili še ekipni kolegici Katja Fain ter Tjaša Pintar in skupaj so v štafeti 4x200m prosto premagale celotno konkurenco ter osvojile zlato kolajno. V plavalni finale se je uvrstil tudi Sašo Boškan, ki je na 400m prosto osvojil končno šesto 6. mesto.

Kmalu za plavalkami so nastopile še atletinje, ki so v štafeti 4x400m osvojile srebrno odličje in že tretjo za atletsko ekipo na teh Sredozemskih igrah. Filip Jakob Demšar je v finalnem nastopu na 110m ovire osvojil končno 6. mesto. Za moško šafeto v 4x400m pa je prava drama na atletskem stadionu. Slovenci so v cilj pritekli z odličnim časom na 4. mestu, a je italijanski ekipi pred ciljem iz roke padla štafetna palica. Ekipa naj bi bila tako diskvalificirana in naši fantje so že slavili bronasto odličje. A v pritožbenem procesu so bili Italijani močnejši in tako so slovenski atleti v zasedbi Gregor Grahovac, Jure Grkman, Lovro Mesec Košir in Rok Ferlan tekmovanje končali na nehvaležnem 4. mestu.

Jadralci so po včerajšnjem brezvetrju le dočakali finalni plov, kjer je kot najuspešnejši na 5. mestu zaključil Žan Luka Zelko v razredu laser. Liam Orel je bil v istem razredu šestnajsti. Lin Pletikos je v razredu laser radial s tretjim mestom v finalnem plovu prijadrala na skupno deveto mesto, mlada Lina Eržen pa je med jadralkami na deski IQFOIL danes končala na desetem mestu in osvojila skupno 12. mesto.

Danes smo spremljali tudi finalne nastope v moški konkurenci v trapu, kjer je Boštjan Maček v kvalifikacijah končal na 11. mestu, Denis Vatovec pa je s prebojem v polfinale osvojil končno 6. mesto. 

Na blazino so danes prvič stopili tudi taekwondisti, Lin Kovačič je v prvem dvoboju v kategoriji do 68 kg s 17:15 premagal Maročana Abdelbasseta Vasfija.

Slovenske košarkarice 3 na 3 so zvečer odigrale dve tekmi in po porazu proti Srbiji v zadnji tekmi priigrale končno 7. mesto.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji