Usposabljanje SD1

Sašo Bertoncelj izvoljen v Komisijo športnikov pri Mednarodnem komiteju Sredozemskih iger

Sašo Bertoncelj izvoljen v Komisijo športnikov pri Mednarodnem komiteju Sredozemskih iger
Olimpijka Maruša Mišmaš Zrimšek ter nekdanji vrhunski telovadec in zastavonoša na prejšnjih Sredozemskih igrah Sašo Bertoncelj sta kandidirala za Komisijo športnikov, ki deluje pod okriljem Mednarodnega komiteja Sredozemskih iger (ICMG).
Kandidate za Komisijo športnikov so volili športniki in športnice, ki so nastopali na letošnjih Sredozemskih igrah v Oranu in največ glasov je bilo oddanih tudi za našega telovadca Sašota Bertonclja.

Telovadec je bil izbran med 8 kandidati, kjer je po številu glasov ostal le za alžirskim predstavnikom, veslačem Sid Ali Boudina.
Vsi štirje kandidati izvoljeni v Komisijo športnikov bodo ostali člani do naslednjih volitev, ki bodo organizirane med Sredozemskimi igrami v italijanskem Tarantu leta 2026.

Telovadec Sašo Bertoncelj je ob izvolitvi dodal:
''Kot nekdanji profesionalni telovadec sem tekmoval na treh Sredozemskih igrah v Almeriji (Španija), Mersinu (Turčija) in Tarragoni (Španija). Leta 2013 sem se iz Turčije vrnil z zlato kolajno in ko pogledam nazaj je ta rezultat še vedno eden najsrečnejših trenutkov v moji karieri. Ta kolajna je bila dokaz, da grem v pravi smeri ter se lahko nadejam še veliko odličnih rezultatov v prihodnosti. 
Verjamem, da zaradi svojih dolgoletnih izkušenj v športu boljše razumem, kaj športnik potrebuje za pripravo na športni dogodek na tako visoki ravni kot so Sredozemske igre. Kot predstavnik športnikov bom skrbel, da bodo potrebe športnikov in športnic vedno na prvem mestu.''

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji