Podarite nasmeh s steklenko Glassy Classy

Podarite nasmeh s steklenko Glassy Classy
Olimpijski komite Slovenije se je povezal ​z družbo Petrol in Rotary Slovenija ter oblikoval projekt ''Podari nasmeh'', v okviru katerega želimo s steklenko Glassy Classy zmanjšati uporabo plastenk za vodo, del sredstev od nakupa pa nameniti donacijam za program Botrstvo v športu.
Pobudnik projekta GlassyClassy.eco je Rotary Slovenija, ki je v partnerstvu s Steklarno Hrastnik lansiral steklenko junija 2021, takrat še pod imenom Adijoplastenka.si. Cilj projekta je, da Slovenija v 5 letih postane prva država na svetu brez uporabe plastenk za vodo in druge pijače za enkratno uporabo.
 
Zakaj je ta projekt nekaj posebnega? Z izbiro nakupa steklenke, ki je na voljo na izbranih Petrolovih bencinskih servisih in eShopu, kupci zmanjšamo nakup in s tem število plastenk, ki bremenijo naše okolje. Z vsakim nakupom prispevamo sredstva za program Botrstvo v športu ter tako podpremo mlade športnike iz socialno ogroženih okolij, saj bo družba Petrol OKS darovala del prodanih sredstev. Z nakupom namreč vsak kupec od zneska nakupa nameni donacijo 2,5 € za program Botrstvo v športu.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji