Bakla 2024

Odpoved dogodka Poklon slovenskim olimpijkam

Odpoved dogodka Poklon slovenskim olimpijkam
Zagotovo ste opazili najnovejše dogajanje, predvsem v družbenih medijih, v zvezi z dogodkom, napovedanim za to soboto, 3. septembra 2022 pri Ruski dači. Srečanje, z naslovom Poklon slovenskim olimpijkam, smo premierno organizirali pred enim letom, v sodelovanju s Komisijo za enakost spolov pri Olimpijskem komiteju Slovenije, katere članica je tudi spoštovana ga. Nataša Pirc Musar.
Bilo je lepo, nekatere športnice so se srečale po dolgih letih in že takrat spraševale ali se naslednje leto ponovno srečamo. Vse je bilo pripravljeno za novo, sproščeno druženje.

Toda, postali smo orodje za obračunavanje med političnimi strankami, predmet negodovanja nekaterih sponzorjev Olimpijskega komiteja Slovenije in negativnega razmišljanja različnih javnosti… Prepričani smo, da so s tem podani vsi razlogi, za utemeljeno bojazen, da letošnji dogodek slovenskim športnicam - olimpijkam, ki jih nikoli nismo spraševali po njihovi politični pripadnosti, ne bi pomenil veliko. Nasprotno, bojimo se, da bi se, zaradi različnih reakcij v javnosti, počutile neprijetno.
 
Olimpijski komite Slovenije je krovna športna organizacija na slovenskem, katere glavni cilj je dobrobit športa in njegovih deležnikov, v tem primeru slovenskih olimpijk, zato sobotni dogodek odpovedujemo in upamo, da se našim športnicam lahko ponovno poklonimo prihodnje leto. Brez agende, brez politike, predvsem pa brez parcialnih interesov različnih javnosti. Le šport v njegovi najboljši in najžlahtnejši obliki.
 
In če se za trenutek ustavimo še pri tekmi za kandidaturo za predsednika/-co Slovenije: Olimpijski komite Slovenije je apolitična organizacija civilne sfere. Iskreni namen predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije je bil od samega začetka komunicirati z vsemi kandidati za predsednika/-co Slovenije, ki bi si to želeli. Zaradi vsega napisanega se žal ne bo srečal z nobenim od njih.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji