Indija pripravljena vložiti kandidaturo za OI 2036

Indija pripravljena vložiti kandidaturo za OI 2036
Indijski minister za šport Anurag Thakur sporoča, da je Indija pripravljena vložiti kandidaturo za poletne olimpijske igre leta 2036. Kot mesti gostiteljici se omenjata predvsem Gujarat in Ahmadabad.

Podrobne načrte glede organizacije naj bi indijski olimpijski komite MOK-u predložil ob generalni skupščini septembra prihodnje leto. "Imamo upanje in prepričan sem, da se lahko Indija ustrezno pripravi na izvedbo olimpijskih iger," Thakurja citira časnik Times of India. "Mesto Gujarat je večkrat izrazilo zanimanje za izvedbo olimpijskih iger. Imajo potrebno infrastrukturo, od hotelov do športnih kompleksov ter letališč. Zelo resno so se zavzeli za kandidaturo, saj je ta zapisana tudi v vladnem manifestu Gujarata," je dodal Thakur.

Iz MOK-a so že pred dobrima dvema mesecema sporočili, da se dogovarjajo z desetimi potencialnimi kandidati za organizacijo poletnih olimpijskih iger 2036, niso pa objavil imen mest. Med državami, ki so doslej poleg Indije uradno izrazile zanimanje za organizacijo omenjenih iger, so še Egipt, Anglija, Indonezija, Južna Koreja in Katar, natančen spisek kandidatov pa še ni znan.

Naslednje poletne OI bo leta 2024 gostil Pariz, potem pa bosta v letih 2028 in 2032 izvedbi v rokah Los Angelesa in Brisbana.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji