Slovenci bomo OI lahko spremljali najmanj do leta 2032

Slovenci bomo OI lahko spremljali najmanj do leta 2032
Glavni medijski sponzor Olimpijskega komiteja Slovenije RTV Slovenija nas je razveselil z novico, da bo ogled največjega športnega dogodka na svetu mogoče spremljati do vključno leta 2032, ko bodo na sporedu poletne olimpijske igre v Brisbanu.

RTV Slovenija, ki je del Evropske javne mreže radiotelevizij EBU, je s pridobitvijo pravic za prihodnji olimpijski cikel poskrbela za prenos tekmovanj najboljših poletnih in zimskih športnikov in športnic ter nadaljevanje izjemne gledanosti, ki so jo beležili med OI v Tokiu leta 2021 in OI v Pekingu leta 2022.

Predsednik OKS-ZŠZ Franjo Bobinac je ob prejemu novice izrazil svoje veselje in spoštovanje do nacionalne televizije ter dodal: ''Mednarodni olimpijski komite je z odločitvijo, da medijske pravice za prenos največjega športnega dogodka podeli Evropski javni mreži radiotelevizij EBU, naredil odlično potezo, saj je omogočil ogled Olimpijskih iger brezplačno vse do leta 2032.

Ta odločitev močno vpliva tudi na slovenski prostor, saj je glavni medijski partner Olimpijskega komiteja Slovenije RTV SLO del te mreže, kar pomeni, da bomo lahko na kanalih nacionalne televizije spremljali slovenske športnice in športnice najmanj do OI leta 2032. MOK je s svojo tezo, da ''mora biti šport dostopen vsem'' močno spremenil dosedanjo politiko spremljanja največjega športnega dogodka v Evropi.

Odkup medijskih pravic pomeni izjemno čast slovenskemu športu ter njegovim športnicam in športnikom. Ljubitelji športa ter vsi državljani Slovenije bodo tako lahko še naprej spremljali člane olimpijskih reprezentanc ter stiskali pesti za svoje favorite. Prostor na nacionalni televiziji bodo prejeli tudi športi, ki so sicer medijsko in marketinško manj zanimivi ali prepoznavni. To bo zagotovo pripeljalo do pozitivnih učinkov na šport na vseh ravneh. Večja gledanost pomeni večjo priljubljenost kar lahko pripelje do večjega vpisa v klube in športna društva ter pridobitev novih sponzorjev. In kar je najpomembneje, krepi zdravje, izboljšuje telesno pripravljenost ter kroji nove olimpijske junake.
Hvala RTV Sloveniji, ker ostaja zvesti partner slovenskega olimpijskega gibanja ter skrbi za medijski razvoj in prepoznavnost različnih športov v slovenskem prostoru.''


Odkup medijskih pravic za naslednje zimske Olimpijske igre v Italiji leta 2026 in poletne Olimpijske igre v Los Angelesu leta 2028 sledijo tistim, ki si jih je RTV Slovenija pred časom že zagotovila za prihajajoči poletni olimpijski spektakel leta 2024 v Parizu. Verjamemo, da bo nacionalna televizija tudi tokrat poskrbela za zanimiv in pester olimpijski program, ki si ga bo z veseljem ogledal sleherni ljubitelj slovenskega športa.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji