Usposabljanje SD1

Prvi mednarodni obisk novega predsednika OKS-ZŠZ

Prvi mednarodni obisk novega predsednika OKS-ZŠZ
Predsednik OKS-ZŠZ Franjo Bobinac je opravil svoj prvi mednarodni obisk na čelu krovne športne organizacije na slovenskem. Skupaj z ožjim vodstvom je obiskal prizorišče zimskega Olimpijskega festivala Evropske mladine, znameniti Trst ter Piazzo d'Unita, kjer so se z današnjo slavnostno otvoritvijo začele športne igre mladih olimpijskih upov.

Predsednik OKS-ZŠZ se je prvič predstavil evropski športni politični sceni ter osebno spoznal večino predsednikov in generalnih sekretarjev Evropskih olimpijskih komitejev. Od vseh 50 držav članic so na današnjem druženju manjkali le predstavniki ruskega in beloruskega olimpijskega komiteja ter država Malta, ki nima zimskih športnih predstavnikov.

Izmed vseh današnjih aktivnosti pa je bila najpomembnejša sestanek s predsednikom Evropskega olimpijskega komiteja - EOC Spyrosom Capralosom. Predsednika sta med prvim uradnim spoznavnim srečanjem med drugim spregovorila tudi o prihajajočih Evropskih igrah na Poljskem ter poletnem Olimpijskem festivalu evropske mladine, ki ga bo julija letos gostil Maribor.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji