Prvi tekmovalni dan na zimskem OFEM-u brez uvrstitev v finale

Prvi tekmovalni dan na zimskem OFEM-u brez uvrstitev v finale
Mlade zimske športnice in športniki so po včerajšnji otvoritveni slovesnosti danes začeli s prvimi tekmovanji na zimskem OFEM FJK 2023. Prve medalje so že podelili v hitrostnem drsanju na razdalji 1500 m. Slovenske barve je zastopala Dina Špan, ki je nastope po padcu v polfinalu končala na 21. mestu.

Letošnji zimski olimpijski festival evropske mladine je že 16. po vrsti in po včerajšnji otvoritveni slovesnosti na Trgu osvoboditve Italije v Trstu je za nami že prvi tekmovalni dan. Spremljali smo lahko nastope treh slovenskih športnikov v hitrostnem drsanju, deskanju na snegu in smučanju prostega sloga.


 

Slovenske nastope je otvoril naš mladi deskar na snegu Aljaž Sladič v disciplini skoki oziroma Big Air. Aljažu se oba skoka nista posrečila in se tako ni prebil v jutrišnji finale ter kvalifikacije končal na 21. mestu. Kvalifikacije je dobil Italijan Marcello Grassis.

V kraju Tablja, kjer potekajo tekmovanja v hitrostnem drsanju, sta v ženski konkurenci na 1500 m dvojno zmago slavili Poljakinji Hanna Mazur in Kornelia Wozniak, tretja je bila Madžarka Dora Szigeti. Pri moških, kjer Slovenija ni imela predstavnika, je slavil Madžar Dominik Major pred Norvežanom Miiko Johanom Klevstuenom in Poljakom Dominikom Palenceuszom. Slovenska predstavnica Dina Špan je v drugi četrtfinalni skupini osvojila tretje mesto in se tako prebila do polfinalnega nastopa, ki ga je predčasno končala. V ponedeljek jo že čaka nova priložnost na razdalji 500 m.

Tudi smučar prostega sloga Mark Cizelj je v disciplini skoki obstal v kvalifikacijah na 17. mestu in ga ne bo v ponedeljkovem finalu. Med smučarji je bil v kvalifikacijah najboljši Francoz Nil Brocart Alegre.

Jutri, v ponedeljek 22. januarja, se v Planici začnejo tekme smučarskih skakalk in skakalcev. Najprej bo na sporedu posamična preizkušnja deklet, kjer Nika Prevc brani zlato odličje. Za dekleti bodo na vrsti še posamične tekme fantov. Prav tako bosta na sporedu prvi posamični tekmi v smučarskih tekih v Sappadi, na led pa bo stopila tudi slovenska mešana reprezentanca v curlingu.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji