Usposabljanje SD1

Prva kolajna za #TeamSlovenia na #OFEMFJK2023

Prva kolajna za #TeamSlovenia na #OFEMFJK2023
Mlada slovenska reprezentanca je na #OFEMFJK2023 osvojila prvo kolajno. Smučarska skakalka Nika Prevc je v Planici, kjer potekajo tekme v smučarskih skokih, zmagala na posamični tekmi na normalni skakalnici. Tudi preostale slovenske skakalke so končale med prvo deseterico.


Taja Bodlaj je končala na petem, Tinkara Komar na šestem, Katarina Pirnovar pa je zasedla končno 7. mesto, kar je odlična popotnica za sredino ekipno tekmo. Razmere so bile težke, saj je ves čas snežilo, kar ni ustavilo Nike, ki je na koncu zmagala z veliko prednostjo 23,3 točke pred Švicarko Sino Arnet in Čehinjo Anežko Indrackovo. "Res je, da je drugi OFEM in druga zmaga, ampak sem bila vseeno živčna, ker se je treba na vsaki tekmi znova dokazati. Poleg tega mi prvi skok ni prav dobro uspel, tako da sem zadovoljna, da sem se zbrala za drugega," je po zmagi dejala zlata Nika. "Zelo sem vesela, da so tudi preostale punce pokazale dobre skoke. To je podatek, da smo ekipno zelo močne in posežemo lahko visoko," je Prevc dodala o pričakovanjih za ekipno tekmo, kjer bodo skakalke napadale novo odličje.

Svoje so dopoldne oddelali tudi smučarski tekači. Na posamični preizkušnji na 10 km je zmagal Italijan Gabriele Malti pred Švedoma Simonom Nordlanderjem in Hugotom Nilssonom. Najboljši Slovenec je bil na 28. mestu Bor Petrovič, ki je za zmagovalcem zaostal dve minuti in 21 sekund. Na 31. mestu je končal Lovrenc Karničar, Philip Yazbeck Lavrič Pregelj in Žan Jevšinek pa sta zasedla 45. oziroma 47. mesto. Posamično tekmo smučarskih tekačic na 7,5 km je dobila Švedinja Mira Goeransson, med slovenskimi športnicami pa je najvišje končala Živa Melihen na 41. mestu. Ajda Šmit je bila 43., Mina Repe 49. in Manca Katrašnik 52.

Drugi dan zapored je bila na ledu slovenska hitrostna drsalka Dina Špan, tokrat na razdalji 500 m. V svoji prvi vožnji je osvojila drugo mesto in se uvrstila v četrtfinale, kjer je bila tretja ter za sedem desetink sekunde zgrešila polfinale. Na koncu je zasedla 11. mesto.

Slovenska mešana ekipa v kerlingu v zasedbi Ajda Zaveljcina, Pavla Kavčič, Lenart Volk in Vid Berlot danes odigrala svoji prvi dve tekmi na OFEM-u. Premoč so morali najprej priznati Turkom (2:8), v večernih urah pa še Švedom (1:10). 

Jutri, v torek, bo tekmovalni dan spet zelo pester, saj bodo na sporedu tekme v skoraj vseh 12 športnih panogah. V slovenskem taboru bodo prvič nastopili alpski smučarji, biatlonke in biatlonci, nordijski kombinatorci in turni smučar. Smučarje v Trbižu čaka slalom, biatlonke in biatlonce ter nordijske kombinatorce pa posamična sprinta

Vse informacije v zvezi s festivalom najdete na naši spletni strani: https://ofem-fjk2023.olympic.si/

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji