OI Pariz 2024

Nov dan na #OFEMFJK2023, nova zlata medalja za Slovenijo

Nov dan na #OFEMFJK2023, nova zlata medalja za Slovenijo
Slovenska reprezentanca je na zimskem #OFEMFJK2023 v italijanski Furlaniji Julijski Krajini osvojila drugo zlato medaljo. Biatlonec Pavel Trojer je v posamičnem sprintu na razdalji 7,5 km za več kot 20 sekund ugnal najbližjega zasledovalca, Poljaka Jakuba Potonieca, tretji je bil Francoz Judicael Perrillat Bottonet.


To je druga medalja za Slovenijo na letošnjem zimskem OFEM-u po tem, ko je bila v ponedeljek smučarska skakalka Nika Prevc na že drugem zaporednem OFEM-u zlata na posamični tekmi smučarskih skakalk na srednji skakalnici v Planici. Uspeh slovenske biatlonske reprezentance je v Forni Avoltriju s četrtim mestom dopolnil Aljaž Omejc, ki je zaostal 40,3 sekunde. Na 30. mestu je končal Ruj Grošelj Simič, dve mesti za njim pa Martin Jensko. "Zelo sem vesel. Proga ni bila niti pretežka niti prelahka. Tudi konkurenca ni bila slaba. Tekel sem v redu, en strel sem zgrešil, ampak nič zato. Vseeno sem zelo zadovoljen s tekmo," je v cilju dejal Trojer.

Tudi na ženskem sprintu na 6 km je bila Slovenija blizu medalje. Ela Sever je na četrtem mestu za bronom zaostala zgolj za 0,3 sekunde. Z več kot 40 sekundami prednosti je zmagala Ukrajinka Oleksandra Merkušina pred Francozinjo Lolo  Bugeaud in Čehinjo Ilono Plechačovo. Viktorija Mežnar je bila 16., Manca Caserman 33., Nina Pogačnik pa je končala na 39. mestu.

Danes so prvič tekmovalni teren izkusili tudi alpski smučarji v slalomu in smučarji prostoslogaši v smučarskem krosu. Od Slovencev je bil med smučarji alpskega sloga najvišje na 12. mestu z zaostankom 1,94 sekunde končal Miha Oserban. Alen Hriberšek je zasedel 28. mesto, Anžej Arčon je bil 48., Matej Mencinger pa 54. V smučarskem krosu sta se oba naša predstavnika Lana Pušnik in Amadej Kobe prebila v jutrišnji finale.

Smučarski tekači so danes tekmovali na 7,5 km, kjer je bil od slovenskih tekačev spet najboljši Bor Petrovič na 33. mestu (+1:42,1). Lovrenc Karničar je bil 35., Philip Yazbeck Lavrič Pregelj 42. in Žan Jevšinek 48. Dekleta so imela danes prost dan in jih tekma čaka jutri, ko bodo tekle na 5km prosto.

Po končanih smučarskih skokih so bili pred tekaškim delom v dobrem izhodišču za medalje tudi nordijski kombinatorki in kombinatorca, a jim po teku ni uspelo priti do medalje. Urša Vidmar je po nesrečnem padcu na progi na koncu osvojila sedmo mesto, Zala Mihelčič pa deveto. Zmagala je Nemka Trine Göpfert pred domačinko Greto Pinzani in rojakinjo Anne Häckel. V moški konkurenci je imel na progi težave tudi Urban Zajec, ki je bil vseskozi na tretjem mestu, na koncu pa po padcu in fotofinišu končal na petem mestu in Gregor Kadivec na desetem.

Slovenska hitrostna drsalka Dina Špan je po treh zaporednih tekmovalnih dneh končala nastope. Danes se je na razdalji 1000 m prebila vse do polfinala in tekmo končala na končnem 8. mestu ter tudi danes izboljšala svoj osebni rekord. Tekmovanja je danes v sprintu začel tudi slovenski turni smučar Jon Pritržnik. V svoji četrtfinalni skupini je zasedel tretje mesto, kar pa ni bilo dovolj za polfinale in je tako zasedel končno 15. mesto.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji