Usposabljanje SD1

Šesti tekmovalni dan = šest zlatih odličij na #OFEMFJK2023

Šesti tekmovalni dan = šest zlatih odličij na #OFEMFJK2023
Mlade slovenske športnice in športniki so danes na zimskem OFEM-u v italijanski Furlaniji Julijski Krajini osvojili dve novi zlati medalji. Smučarske skakalke in skakalci so zmagali na mešani ekipni tekmi v Planici. Veleslalomsko preizkušnjo alpskih smučarjev na smučišču Svete Višarje je dobil Miha Oserban.


Slovenska reprezentanca je na OFEM-u osvojila že šest odličij, vsa najžlahtnejša. Prvo zlato medaljo za Slovenijo je na posamični tekmi priborila smučarska skakalka Nika Prevc. Skakalke so bile nato zlate še na ekipni tekmi, biatlonec Pavel Trojer pa je s konkurenco pometel tako v sprintu na 7,5 km kot na posamični preizkušnji na 12,5 km. Slovenija je danes v postavi Tinkara Komar, Nik Heberle, Nika Prevc in Luka Filip v boju za zlato medaljo ugnala Poljsko in Nemčijo in tako upravičila vlogo favoritov. "Naredili smo osem res lepih skokov, tako da sem zadovoljen. Verjamem, da so tudi vsi drugi. Zmaga je nekaj čarobnega. To tekmovanje pride enkrat v življenju, tako da je res nekaj norega," je po zmagi dejal Filip.

Alpski smučar Miha Oserban je na veleslalomu zadržal prednost s prve vožnje. Za 49 stotink sekunde je ugnal Norvežana Rasmusa Bakkeviga in Avstrijca Moritza Zudrella (+0,98). Mesto iz prve vožnje je zadržal tudi Alen Hriberšek, ki je bil na koncu 15. Anžej Arčon in Matej Mencinger sta v prvi vožnji odstopila. "Občutki so fenomenalni. Enkrat sta mi uspeli dve korektni vožnji. Upam, da bom občutke s teh tekem prenesel na naslednje. V prvem teku sem imel vrhunsko podlago in odlične pogoje, ki sem jih kar izkoristil. V drugo sem se moral boriti, saj je bila proga že malo uničena," je v ciljni areni dejal Oserban. Smučarke in smučarje jutri, v soboto čaka še superveleslalom.

Mešano ekipno preizkušnjo v smučarskem teku je v Sappadi dobila reprezentanca Švedske, ki je bila le tri in pol sekunde hitrejša od Finske in 18,8 sekunde od Češke. Za Slovenijo so tekli Bor Petrovič, Živa Melihen, Lovrenc Karničar in Ajda Šmit ter zasedli 11. mesto. Slovenski deskar na snegu Aljaž Sladič je finalni nastop v disciplini snežni park sklenil na 9. mestu, umetnostna drsalka Klara Sekardi pa je po današnjem prostem programu s tekmami končala na 26. mestu. Turni smučar Jon Pritržnik današnje posamične preizkušnje ni zaključil, saj se mu je zlomila smuča. 

Jutri bo poleg alpskega smučanja sklepno dejanje še v biatlonu, kjer bo na sporedu mešana ekipna tekma 4 x 6 km. Zimski OFEM se bo z zaključno slovesnostjo v Vidmu ob 17. uri tudi uradno zaključil.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji