Usposabljanje SD1

Ukrajinci zaradi možnosti vrnitve Rusov grozijo z olimpijskim bojkotom

Ukrajinci zaradi možnosti vrnitve Rusov grozijo z olimpijskim bojkotom
Ukrajinski športniki naj bi, če bo Mednarodni olimpijski komite (MOK) uresničil napovedi o vračanju ruskih in beloruskih športnikov na olimpijske igre v Parizu 2024, potencialno to tekmovanje bojkotirali.

Nedavno je MOK po posvetovanju z mednarodnimi in nacionalnimi zvezami ter s predstavniki športnikov odločil, da bo preiskal načine, kako bi ruske in beloruske športnike kljub vojni v Ukrajini vrnil na olimpijske igre v Parizu 2024. Strogi pogoji za udeležbo Rusov in Belorusov vključujejo spoštovanje olimpijske listine in sankcij, ki vključujejo prepoved prikazovanja zastave, predvajanja himne, barv ali katerih koli drugih ruskih in beloruskih simbolov na športnih prireditvah. MOK se je pri tem skliceval na to, da nobenemu športniku ne bi smeli preprečiti tekmovanja zgolj zaradi njegovega potnega lista.

Na dogajanje sta se odzvala tudi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski in minister za šport Vadim Gutzeit, ki napovedi ostro obsojata ter napovedujeta bojkot ukrajinskih športnikov na igrah v primeru sprejetja te odločitve.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji