Usposabljanje SD1

OKS-ZŠZ podpisal pogodbo za Slovensko hišo na Olimpijskih igrah v Parizu 2024

OKS-ZŠZ podpisal pogodbo za Slovensko hišo na Olimpijskih igrah v Parizu 2024
Olimpijske igre v Parizu se približujejo in do največjega športnega dogodka v letu 2024 nas loči še dobro leto dni. Priprave so v polnem teku, športniki in športnice pa se že pripravljajo, da posežejo po najboljših rezultatih, ki jih bodo popeljali na poletne olimpijske igre v Francijo.

Prihajajoče olimpijske igre, ki se po 12 letih vračajo nazaj v Evropo, ne predstavljajo le športnega spektakla, saj gre za večplastni mednarodni dogodek, v katerega bodo uprte oči svetovne javnosti. Tekmovanje, na katerem bo nastopilo 10.500 športnic in športnikov, ki bodo imeli priložnost izpolniti svoje življenjske športne cilje, bodo države poskušale izkoristiti tudi na poslovnem področju in na veliko drugih področjih.
 
Predsednik OKS – ZŠZ Franjo Bobinac, ki je Pariz obiskal skupaj s sodelavci, je podpisal pogodbo o najemu prostorov za Slovensko hišo med trajanjem olimpijskih iger. Lokacija Slovenske hiše se nahaja v parku La Villette, ki bo logistično zelo dobro povezan z olimpijsko vasjo in v katerem bodo prostori nekaterih zelo uglednih olimpijskih reprezentanc, med drugim tudi francoske.
 
Cilj projekta Slovenska hiša Pariz 2024 je predstavitev slovenske države, gospodarstva, turizma, kmetijstva, kulinarike, kulture, znanosti idr., ki jih bomo med olimpijskimi igrami povezovali s športom ter s partnerji in z navijači z vsega sveta. Ob podpisu najemne pogodbe je predsednik osrednje slovenske športne organizacije Franjo Bobinac poudaril naslednje: »Zelo smo veseli, da smo si z današnjim dnem in s podpisom pogodbe zagotovili izjemno lokacijo za Slovensko hišo med olimpijskimi igrami v Parizu. Po Slovenski hiši v Pjongčangu se naslednje leto vračamo v Francijo, kjer bo leta 2024 natanko 100 let, odkar je Leon Štukelj v Parizu osvojil zlato olimpijsko kolajno. Ob tradicionalno izjemnih športnih rezultatih naših športnikov se bomo tako postavili ob bok najbolj razvitim olimpijskim komitejem tudi na poslovnem delu, saj bomo s svojimi aktivnostmi in programi celostno predstavili Slovenijo ter v Slovensko hišo privabili številne športnike, poslovneže, politike, predstavnike medijev in ostale goste. Slovenska hiša ne bo daleč stran od olimpijske vasi, tako da bo ta zelo lahko dostopna tudi za naše športnike. Hkrati nas veseli, da bodo naši sosedje Francozi, blizu bodo tudi hiše Kanade, Češke, Nizozemske in Brazilije. Tako bo Slovenska hiša mnogo več kot le prostor za praznovanje vrhunskih rezultatov in osvojenih odličij naših športnikov in športnic, tudi izjemna priložnost za srečanja in predstavitev Slovenije v vseh njenih razsežnostih. Skupaj s partnerji bomo tako povezali Slovenijo, Francijo in svet. Prepričani smo, da bo Slovenska hiša ena najbolj atraktivnih hiš na olimpijskih igrah v Parizu.«FOTO: arhiv OKS

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji